Erdoğan'ın talimatıyla gözaltına alınmışlardı: Öğrenciler serbest bırakıldı

Erdoğan'ın talimatıyla gözaltına alınmışlardı: Öğrenciler serbest bırakıldı
İstanbul Kadıköy ve İzmir'de artan yurt ücreti ve kiraları protesto etmek için nöbet eylemi başlatan öğrencilere polis saldırdı. Gözaltına alınan yaklaşık 80 öğrenci serbest bırakıldı.

Devlet yurtlarında yer bulunamaması, özel yurt ve ev kiralarının fahiş oranlarda artmasını protesto eden üniversitelilerin 'barınamıyoruz' eylemleri devam ediyor.

İstanbul Kadıköy'deki Moda Parkı'nda sabahlayan gençlerin 8. gününe giren 'Yurtsuzlar' nöbetine polis saldırdı. 

Gençler sosyal medya hesaplarından, yaklaşık 50 öğrencinin darp edilerek gözaltına alındığını duyurdu.

 

 

İZMİR'DE YAKLAŞIK 30 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de de polis öğrencilerin 'barınamıyoruz' nöbetine saldırdı. Polis, şiddet uygulayarak gözaltına aldığı yaklaşık 30 öğrenciyi bindirdiği minibüste de darp etti.    

 

SERBEST BIRAKILDILAR

Yurt ve kira ücretlerine karşı "Barınamıyoruz" diyerek İstanbul ile İzmir'de sabahlayan ve polis saldırısı sonucu gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı.

HUKUKİ GEREKÇE İSTEYEN GENÇLERE: BOŞVERİN

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrencilerle polis amiri arasında da 'hukuk' tartışması yaşandı. Gençler, 'burada oturmanız yasak' diyen amirden nöbetin engellenmesi ve gözaltıların hukuki gerekçesini açıklamasını istedi. Amir ise "Şimdi bunları boş verin, dağılmanız gerekiyor, 5 dakikanız var" dedi.

 

GÖZALTINDA DARP VE TERS KELEPÇE 

İzmir'de polis, gözaltına aldığı öğrencileri sağlık kontrolü için götürdüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski adıyla Yeşilyurt Devlet Hastanesi) girişinde de darp etti. Gözaltı minibüsündeki öğrenciler bu görüntüleri 'Gözaltında işkence var' diyerek sosyal medyada paylaştı. Görüntülere göre polisler yere yatırdıkları öğrenciye şiddet uygulayarak ters kelepçe takıyor. 

 

GÖZALTINDAN SONRA ÖĞRENCİLER PARKLARDAN SESLENMEYE DEVAM EDİYOR

  

DERSİM'DE 6 KADIN ÖĞRENCİ GECE YARISI YURTTAN ÇIKARILDI

Dersim’de ise Kız Öğrenci Yurdu’nda 6 öğrencinin akşam saatlerinde yurttan çıkarılmaları üzerine Munzur Üniversitesi öğrencileri toplandıkları yurt binası önünde duruma tepki gösterdi. Alkış ve ıslıklar çalarak arkadaşlarının yurttan çıkarılmasını protesto eden öğrenciler, yaşadıkları barınma sorununu dile getirdi. Öğrenciler protestoları sırasında "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Barınma hakkımız, söke söke alırız", "Direne direne kazanacağız", "Boyun eğmen haklarına sahip çık" sloganları attı.

VALİ, ÖĞRENCİLERİ İKNA EDEMEDİ

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; öğrencilerin sayısının giderek artması üzerine yurt binası önüne çok sayıda polis sevk edildi.  Bir süre sonra öğrencilerin yanına gelen Dersim Valisi Mehmet Ali Özkan, barınma sorununun çözüleceği konusunda öğrencileri ikna etmeye çalışıp, eylemlerini sonlandırmalarını istedi. Ancak Vali Özkan’ın bütün çabalarına rağmen öğrenciler sorunun sadece söylemde kaldığını belirterek yurda girmeyeceklerini ifade etti. 

"Benim bir tane öğrencim sokakta var mı?" diye soran Özkan’a, öğrenciler "hepimiz sokaktayız" yanıtını verdi. 

Uzun süre öğrencilerle uzlaşmaya çalışan Özkan, daha sonra yurt binasına girdi. Valilinin içeri girmesine tepki çeken öğrenciler, "dışarı" sloganları attı. Özkan, uzun süre öğrencileri ikna edememesi nedeniyle yurt önünden ayrıldı.

Aynı kampüs içerisinde yer alan Munzur Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler ise, eyleme destek vermek için Kız Öğrenci Yurdu’nun önüne kadar yürüdü. Bina önündeki protestoların ardından öğrenciler bu kez Ehlibeyt Kız Öğrenci Yurdu’na doğru yürüyüşe geçti.

Öğrenciler yol boyunca ıslık ve alkışlarla "Barınma hakkımız söke söke alırız" sloganları attı. Yaşadıkları barınma sorunlarına dikkat çekmek için sürekli alkış, ıslık, zılgıt ve sloganlar atan öğrencilere, balkon ve pencerelerine çıkan yurttaşlar da yine alkışlarla destek verdi. Gece saat 03.30’a kadar sürdüren öğrenciler, bir süre oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra dağıldı. Öğrencilerin protestolarını takip etmek isteyen gazeteciler ise polislerce engellenmeye çalışıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar