Erdoğan’ın canlı yayında prompter skandalı!

Erdoğan’ın canlı yayında prompter skandalı!
Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorduğu soruları cevaplarken ekranın sol alt tarafında görünen prompter gözlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayını tam bir skandala döndü. Sağlık sorunları yaşadığı iddia edilen Erdoğan’a soruların önceden verildiği, Erdoğan’ın da cevapları prompter denilen cihazdan okuduğu yayına yansıdı.

Yayın sırasında Erdoğan'ın takıldığı yerlerde kendisine sufle veren fısıldamalar duyuldu. Prompter cihazının gözükmesi ise gazetecilere Erdoğan'a soracağı soruların önceden verildiği iddialarına neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan attığı mesajda promter cihazına göndermede bulunarak şöyle dedi: "Erdoğan, bırak "sorulara" vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Erdoğan'ın gazetecilerin sorularını yanıtladığı CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına ilişkin attığı tweet'inde "Prompterlar, fısıldamalar havada uçuşuyor. Topluma ısrarla bir başarı var havası yansıtılmaya çalışılıyor ancak olmuyor olmuyor" dedi.

Prompterlar, fısıldamalar havada uçuşuyor. Topluma ısrarla bir başarı var havası yansıtılmaya çalışılıyor ancak olmuyor olmuyor.

ERDOĞAN'IN KATILDIĞI CANLI YAYINDA KONUŞMA BAŞLIKLARI ŞÖYLE:

"Yangın söndürme uçaklarımızın su atma kapasitesi artırıldı. Kiralama yollarına da gittik. Dost ülkelerden sağ olsunlar destekler geldi. Coğrafyamızda yangın söndürmede helikopterler oldukça önemli. Helikopter sayısı 18 adet iken 39'a çıkardık. Bu süreçte 60'a yaklaştı.
 
Uçakla her yerden su alamıyoruz. Ama süresi çok iyi. Denizden kısa sürede suyunu alıp boşaltabiliyor. Uçak satın alımı için görüşmelerimiz sürüyor. Biz filomuzu çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna girdik. 
 
İlk müdahale süremizi İHA'lar sayesinde 12 dakikaya indirdik. Yangınla mücadele ederken bütün imkanlarınızı seferber ediyorsunuz. Yangının içinden çıkan itfaiyecilerimizin halini gördünüz. Kendini ölüme feda eden kahraman. Yetersiz kalmayı nasıl izah edeceksin? Bakanlarsa 6 tanesi her an orada oldu. İtfaiye oradaydı, tüm kurumlarımız AFAD'ıyla Kızılay'ıyla orada oldu. İftira atıyorlar. Biz bütün ekibimizle başarılı olduğumuza inanıyoruz. Toplam 18 su atan uçak, 66 helikopter 9 İHA, bir insansız helikopter, 430 iş makinası görev yaptı. Daha ne olacaktı?"

THK 
THK devletin bir kurumu değildir. THK'nın elindeki uçaklara dair tartışma yeni bir tartışma da değil. Birkaç yıl önce kurumun elindeki uçakların yetersiz olduğunu, THK'nın mezarlığa döndüğünü söylemiştim. THK yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi çalışır durumdaki uçakların da bakımını yaptırmayarak hepsini çürümeye terk etmişler. 

THK 1985'ten itibaren Orman İdaresi'ne yangın söndürme hizmeti vermiş. Bunun için de karşılığında çok ciddi bedeller almış devletten. Ama filosunu genişletme, mevcut uçaklarını modernize etme derdi olmamış. O dönemde kurumun arkasında CHP zihniyeti vardı.

Şimdi çıkıp THK'yı çalıştırmıyor diyorlar. THK'yı çalışamaz hale getiren sizsiniz. Kurumun içine düştüğü durumu kurumu bu hale getirenlerin kara propagandalarıyla hükümete yöneltme çabalarını hayretle izliyorum.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ

Sosyal medyaya yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor. Yalan yanlış haberlerle vatandaşımız çok farklı yöne doğru evriliyor. Buna müsaade etmemeliyiz. Kurumlarımızın ve görevlilerimizin fedakarlıkla yürüttüğü yangınlarla mücadeleye yalan yanlış bilgilerle leke sürmeye çalışıyorlar. Sosyal medya platformları ofis açması lazım, açmadığınız zaman bedelini ödeyeceksin.

Başta Rusya, Azerbaycan, İran, İspanya, Ukrayna destek verdi. Kazakistan, Gürcistan, Moldova, Belarus ve Fransa'dan da destek geldi. Gelen helikopterler farklı noktalarda yangınları söndürmek konusunda aktif olarak kullanıldı. İşimizi ciddi manada kolaylaştırdı. Yangın sürecinde onlarca ülkeden ve kuruluştan dayanışma mesajları aldık. Şahsım ve milletim adına bu ülkelere en kalbi duygularımla selamlarımı gönderiyorum.

"SANATÇILAR GİRİŞİMİ" İSİMLİ GRUBUN BİLDİRİSİ

Onlar sanatlarını icra etsinler. Ama başkanlık sistemi vs... Bu tarz konulara karışmasınlar. Kendi işlerine baksınlar.

EKŞİ SÖZLÜK'TEKİ KİRLİ PROVOKASYON

Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da bunun bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere hakaret edilmesi, ayaklanma çağrısına müsaade etmeyiz.

"İRAN VE IRAK SINIRINDA DUVARLARIMIZI YÜKSELTİYORUZ"

Göçmenlerle ilgili en önemli adımı Suriye'de attık. Suriye'den bize 4 milyona yakın göçmen geldi. Bunlara kapılarımızı açtığımız gibi, bunlar içerisinden meslek sahibi olanlar vatandaş da oldu. Afganların durumu biraz daha farklı. Sınır duvarlarımızı yükseltiyoruz. Bu, düzensiz göçün ülkemize girişini engellemek için. Sınırlarımız bu duvarlarla örülüyor. Son gelişmelerde gerçekten Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı bir durum. Taliban ile bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı. Bu konuda da bazı çalışmalar yapıyoruz. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir.

"HERKES BİLSİN Kİ TÜRKİYE YOLGEÇEN HANI DEĞİLDİR"

Her şeyi savaşla, askeri olarak halledemeyiz. Bazen de siyasetin diplomasinin geçerli olduğu yer var. Benim siyaset anlayışım nereye kadar muvaffak olabilecekse orayı bizim başarmamız lazım. Afganistan'ı bir kenara itemezsiniz. 35 milyon nüfusu olan bir ülke. Bizim bağlarımızın olduğu bir ülke. Bunları kenara atamayız. Bunların yanında Türkiye yolgeçen hanı değildir. Bu duvarları boşuna mı örüyoruz. Doğu ve Güney sınırlarımızda 2020 yılında 505 bin 375 yabancının ülkemize yasa dışı yollarla girişi engellendi. Bu rakam 2021'de 253 bin 300 civarında. Yakalanan Afgan göçmenler, yetkililer tarafından sınır dışı ediliyor.

Haberleşme kulelerimizin yüzde 95'i tamamlandı. İlave birlikler sevk edildi. Bütün bu tedbirleri düzensiz göçü engellemek için alıyoruz. Birileri de bu işi köpürtmek için yalanlarla birlikte bu adımları atıyorlar.

AŞI ÇAĞRISI

Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Toplumumuzun tamamının aşılanmasını istiyoruz. Buna göre de imkanlarımızı seferber ettik.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 

Erdoğan, yüz yüze eğitime geçiş konusunun 16 Ağustos Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında değerlendirileceğini bildirdi.

'KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK' İDDİASI

Bu Millet İttifakı'nın sorunudur. Kendi aralarında kararlarını versinler. Biz Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda konuştuk. Sağolsun Devlet Bey, fikrini daha önce açıkladı. Partimin bu konudaki fikri belli.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun hayatında dış politika var mı? Şu ana kadar girdiği bütün seçimlerde mağlubiyetle çıkmış bir kişi. Dış politika, uluslararası camiada yapılır. Bay Kemal; nerede hangi politikayı yaptık. Biz uluslararası toplantılarda dış politika ile yattık, dış politika ile kalktık"

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Son çalışmayı dün yaptık. Bu arada işin adeta koordinasyonunu yürüten arkadaşımız, bütün son bilgileri dün heyetimizden aldı. Tekrar üzerinde çalışmasını yapacak. Son bir şekle dönüştürüp heyetimize bir sunum daha yapacak. Yani özetin özetyi olacak. Bize Cumhur İttifakı'nın bir diğer kanadı MHP işin başında hazırlıklarını getirmişti. Onun üzerinde çalışıldı. Çalışmalarımız bitince Devlet Bey ile tekrar konuşacağız. Hazırlığımızı takdim edeceğiz. Ama biz muhalefet partilerinden de somut anayasa metinlerini bir an önce milletimizin önüne koymalarını istiyoruz.

YENİ SEÇİM SİSTEMİ VE SEÇİM BARAJI

MHP'den arkadaşlarla benim partiden belirlediğim arkadaşlarım bir araya gelip çalışma yaptılar. Bizim 6-7 kişilik heyetimiz var. MHP'den gelen görüşü alarak değerlendirdik. Orada da inşallah bir yere varacağız.

"İHTİYAÇ SAHİBİ HER KESİMİN YANINDA YER ALMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Salgın dünya ekonomisini olumsuz etkiledi. Ekonomide aldığımız hızlı tedbirlerle bu süreci olumlu geçirdik. 2020 yılını yüzde 1,8 büyümeyle kapattık. Bu yıl ilk çeyrekte yakaladığımız yüzde 7'lik büyüme, yılı iyi kapatacağımızın sinyalidir.

Gezi Olayları'ndan beri yaşadığımız her olayda ekonomimiz hedef alındığı halde, bu seviyedeyiz. Sanayi konusunda sıkıntımız bulunmuyor. Her ne kadar orman yangınları canımızı acıtsa da turizmde bu ivmeyi yükseltmekte kararlıyız. İhtiyaç sahibi her kesimin yanında yer almayı sürdüreceğiz.

Hep brilikte çok çalışarak hem kendimizi hem devletimizi güçlendirerek hedeflerimize adım adım yaklaşacağız.

Buğdaydan bakliyata çaya kadar pekçok ürünün alım fiyatlarını açıklamıştık. Ayrıca kuraklık, sel yangın gibi felaketlerde zarar görev çiftçilerimizin zararlarını telafi ediyoruz. Fındık, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde çayla birlikte önemli bir geçim kaynağı.

FINDIK ALIM FİYATLARI

Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 lira, Levant kalite fındık için ise kilogram başına 26,5 liradır. Nihai olarak fındık fiyatları kilogramda 29,5 lira ile 30 lira arasında gerçekleşiyor

Yüksek randımanlı fındığa en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Çiftçilerimize alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kilogramda 2 lira olarak veriyoruz

SPORDA TÜRKİYE'NİN BAŞARILARI

Mete Gazoz, okçulukta tarih yazdı ve ilk altın madalyamızı bize getirdi. Buse Naz da kadınlarda bize ilk defa altını getirmiş oldu. İkinci Buse Naz da bize altını getiriyordu. Gerek Sürmeneli gerek Çakıroğlu ikisi de bizim altın kızlarımız.

Cİmnastikte de çok ciddi neticeler aldık. 7 cimnastikcimiz finale kaldı. Ama çok sayıda madalya alamadık. Karatede de daha fazla madalya alabilirdik. Kıl payı kaçırdığımız madalyalar oldu. Bugüne kadar yaptığımız, özellikle altyapı yatırımlarımız boşa çıkmadı. Bugüne kadarki tüm olimpiyatların üzerine çıkmış durumdayız. Türkiye'nin yeri burası değildir. Buradan almamız gereken dersleri aldık. Dünya Şampiyonası'ndan daha da başarılı olacağımızdan eminim."

Öne Çıkanlar