Erdoğan: Metaverse, dijital kültür konusuna daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor

Erdoğan: Metaverse, dijital kültür konusuna daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor
Konuşmasında sosyal medya platformlarını eleştiren Erdoğan, 'Tüm dünyanın kullanılabileceği içerikler üretilmesini sağlamak istiyoruz' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Forum Metaverse toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, sosyal medya platformlarına eleştiride bulunarak, "Evlatlarımızı kötü alışkanlıklara sürükleyecek nice mecrayı, tuzağı, batağı bir kenara bırakıyorum. Sadece kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlak tanımayan tasarrufları bile tek başına bu alanda mutlaka kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğinin en somut ifadesidir" dedi.

"Ukrayna-Rusya krizi, dijital dünyada da kendi altyapınıza, kendi eşyalarınıza, kendi insan gücünüze sahip değilsiniz yani yerli ve milli ayaklar üzerinde durmuyorsanız felaketin eşiğindesiniz demektir" diyen Erdoğan "İHA’larınızı, SİHA’larınızı, Akıncılarınızı yapamıyorsanız, her an köle olmayla karşı karşıyasınız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

'NEVRUZ'UNUZU TEBRİK EDİYORUM'

"Bugün 21 Mart, biliyorsunuz Nevruz günüdür. Milletimizle birlikte coğrafyamızdaki pek çok halk, baharın gelmesinin müjdecisi kabul ettiği 21 Mart'ı bayram sevinciyle kutlamaktadır. Nevruz geleneği, milletimiz arasında da mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır. Buradan milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz'unu tebrik ediyorum.

'BU KADAR DEĞİŞİMİN KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİĞİ BİR DÖNEM HERHALDE YOKTUR'

Burada dijital teknolojilerin yeni safhası diyebileceğimiz Metaverse hakkında konuşmak üzere bir aradayız. Bu siyasette bir ilk, bu ilki başaran Bilgi ve Teknoloji Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. İnsanlık tarihinde dünyanın tamamında bu kadar çok bireyi içine alan değişimlerin bu kadar kısa sürede gerçekleştiği bir dönem herhalde yoktur. Biz, tarlada sabandan, elektronik donanımlı traktörlere, siyah beyaz televizyondan, internetin sunduğu sınırsız alternatiflere, ıslıkla seslenmeden sosyal medya emojilerine geçişe uzanan baş döndürücü devrime şahitlik ettik. 

'HEDEFİMİZ KENDİ KÜLTÜRÜMÜZ, DEĞERLERİMİZ ÜZERİNDE İNŞA EDİLECEK BİR DİJİTAL DÜNYA'

Torunlarımız konuya hakimiyetleri ile bizim kavrayabileceğimizin çok ötesinde bir dünyada yaşıyorlar. Toplantımızın konusu olan metaverse ve benzeri mecralar belki torunlarımızın çocuklarının hayat biçimlerinin birer parçası olacak. Metaverse, Web 3.0 denen çok daha kuşatıcı bir teknolojik dönüşümün üzerinde inşa edilen mecralardan sadece biri. Tüm dünyanın kullanılabileceği içerikler üretilmesini sağlamak istiyoruz. Asıl hedefimiz ise bu üretimi kendi kültürümüzün, değerlerimizin üzerinde inşa etmektir. Bugün dijital dünyanın ne kadar kötü bir görünüme sahip olduğunu en iyi işin içindekiler biliyor. Dijital hukuk düzeni kurulmadan bu sorunların çözümü mümkün değildir. Bize düşen öncelikle kendi evlatlarımıza sahip çıkmak.  

'GENÇLERİN KENDİLERİNİ ANLAMADIĞINI SÖYLEYENLER DÖNÜP KENDİNE BAKMALI'

AK Parti, 20 yıllık iktidarı döneminde sadece okul ve hastane binası, sadece yol, tünel, köprü, sadece baraj, sadece spor tesisi inşa etmekle kalmamıştır, yatırımlarla en büyük atılımları gerçekleştirdiğimiz alanların başında gelen iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasını biz sağladık. 

Gençlerin kendilerini anlamadığını söyleyenler dönüp onları yeterince dinlemediklerinin muhasebesini yapmalı. Kuşak farkı bahanesiyle yeni nesilleri anlamaktan kaçınarak bu ülkeyi dünyanın yeni düzeninde söz sahibi olacak konuma getiremeyiz. Önümüzde doğru tespitlerle elde edilmiş çok sayıda başarılı örnekler var. Çocuklarımızın dünyasına dijital teknoloji imkanlarını kullanarak kendi kahramanlarımızı sokarak kendi kültür iklimini oluşturabiliyoruz. Metaverse, bize dijital kültür konusuna daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar