İki yıldır tutuklu olan diş hekimi Eren İlhan tahliye edildi

İki yıldır tutuklu olan diş hekimi Eren İlhan tahliye edildi
Diş hekimi Eren İlhan Beşiktaş saldırısının sanıkları arasındaydı.

Fatma YÖRÜR


ARTI GERÇEK - Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çene cerrahisi alanında hekimlik yapan Eren İlhan, Beşiktaş saldırısının sanıkları arasındaydı. 

21 aydır tutuklu olan İlhan’ın tutukluluk gerekçesi saldırı sanıklarından birinin cebinde bulunan notun Eren İlhan’a ait olduğu iddiasıydı. İkinci iddia ise İlhan'ın hastasıyla yaptığı yazışmaların şifreli yazışma olduğuydu. 

Kendisine isnat edilen suçlamalar Adli Tıp Kurumları ve bilirkişi raporlarıyla çürütüldü. İki buçuk yılı aşkın süredir tutuklu bulunan diş hekimi İlhan hakkında tahliye kararı verildi. 

Eren İlhan'ın avukatı Özgür Kayacı "Geç gelen adalet, adalet değildir. Olmayan bir şeyi ispatlamaya çalıştık" dedi.

'HER SABAH BEN NEREDEYİM DİYE ŞOKLA UYANIYORUM'

Eren İlhan, Beşiktaş saldırısı ana davadan ayrılan dosyası kapsamında savunma yaptı. Sözlerine "Ben doktorum. Hasta tedavi ettiğim için buradayım. Her gün şokla uyanıyorum. Kendime iki yıldır 'Ben neden buradayım?' diye soruyorum." diyerek başladı. 

"Herkes tatildeydeyken ben binlerce sayfa kitap okuyup, ders çalışıp hekim oldum. Siz de bir eğitim aldınız. Ne demek olduğunu biliyorsunuz. Ben işime dönmek istiyorum. Hastalarımı tedavi etmek, akademide görev almak istiyorum. İki yıldır neden buradayım? Annem sağlığını kaybetti. Babam artık buraya gelemiyor. İki kardeşimi ben okutuyordum. Şimdi biri inşaatta çalışıyor. Bunları neden yaşadığımızın bir açıklaması yok. Saldırı sanığını tanımıyorum. Sadece diş tedavisi yaptım. Bu nedenle benim iki yılım gitti. Tahliye talep ediyorum." 

Eren İlhan'ın Avukatlarından Mustafa Evkuran, İlhan hakkında iddianamede yer alan üç suçlamanın da bilirkişi ve adli tıp tarafından çürütüldüğünü belirterek tahliyesini istedi. 

Mahkeme İlhan hakkında Adli Tıp Kurumu raporu, bilirkişi raporu kapsamında delil durumundaki değişikliği göz önünde bulundurarak ve tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak tahliye kararı verdi.

İLGİLİ HABER: Hastası nedeniyle tutuklu hekim: İlişkim yok, dimdik buradayım 

İLGİLİ HABER: İmplant yaptı Beşiktaş saldırısı sanıklarından biri oldu

DOSYA KAPSAMINDA DÖRT TAHLİYE DAHA 

Beşiktaş saldırısı ana dosyadan ayrılan dosya kapsamında yapılan yargılamada sanıklardan Bekir Özkan, Mesut Avraz, Reşat Bakar, Şükrü Koç da bugün görülen duruşmada tahliye edildi. Tahliye edilen isimler hakkında adli kontrol şartı koyuldu.

Duruşma 13 aralık 2019’a ertelendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar