Erişim Sağlayıcıları Birliği mahkeme gibi karar aldı, Cübbeli haberlerine erişim engeli koydu

Erişim Sağlayıcıları Birliği mahkeme gibi karar aldı, Cübbeli haberlerine erişim engeli koydu
Cübbeli Ahmet Hoca'nın damadı ile ilgili 210 adet habere Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından 25 Aralık 2020 tarihinde erişim engeli getirildi.

ARTI GERÇEK - Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadı ve ağabey ile ilgili 210 adet habere Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından 25 Aralık 2020 tarihinde erişim engeli getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) henüz AKP yönetiminde iken, İstanbul Yarı Maratonu organizasyonu için İBB şirketlerinden Spor İstanbul tarafından düzenlenen ihalenin Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadına ait şirkete verildiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu ihale ile ilgili aralarında gazetemiz Artı Gerçek ile Diken, T24, Duvar gibi web haber sitelerinde haberler yer almıştı.

Erişim Sağlayıcıları Birliği şimdi aldığı bu yeni kararla birlikte bu haberlere erişim engeli getirmiş oldu.

Engelleme kararını sosyal medya hesabından yorumlayan hukukçu Yaman Akdeniz, "Cübbeli Ahmet Hoca'nın damadına İmamaoğlu'na mazbatadan önce İBB'den 1.8 milyonluk ihale , bize "kişilik hakları ihlali" gerekçesi ile sansür!" eleştirisinde bulundu.

    
    

Yaman Akdeniz şu mesajları paylaştı:

"Bu kararı herhangi bir sulh ceza hakimliği vermemiş, Erişim Sağlayıcıları Birliği, daha önceden alınan İstanbul Anadolu 7. SC Hakimliği'nin 11.12.2020 tarih ve 2020/7380 sayılı kararına istinaden, o karardaki içeriklerle talep edilen içerikler aynı olduğu gerekçesi ile vermiş."

"Aralarında @DikenComTr, @evrenselgzt, @BirGun_Gazetesi , @odatv, @LeManHaBer, @artigercek ve @gazeteduvar'ın haberleri de olan 210 farklı adres ESB tarafından engellenmiş."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar