Erkan Baş: Elektronik denince gençlerin aklına müzik geliyor, sizin aklınıza kelepçe

Erkan Baş: Elektronik denince gençlerin aklına müzik geliyor, sizin aklınıza kelepçe
Erkan Baş, TİP İstanbul İl Binası'nda düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Boğaziçi protestoları nedeniyle öğrencilere ev hapsi verilmesine dair, "Elektronik dendiğinde gençlerin aklına müzik geliyor, mühendislik geliyor, bilim geliyor. Sizin aklınıza kelepçe. İşte bu yüzden gençliği kaybettiniz. Korkunuz da bu yüzden" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin haftalık basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. TİP İstanbul İl Binası’ndan yurttaşlara seslenen Baş, iktidar ve sermaye sınıfının, bu hafta da yine emeğe ve özgürlüklere saldırdığını vurguladı.

‘İŞÇİLERİ YOKSULLUK SINIRININ YARISI ÜCRETE MAHKUM EDENLER, İŞÇİLERİN DÜŞMANDIR’

Baş, son dönemde belediyelerde yapılan işçi grevlerine dair, "Hangi partinin belediyesi olduğu fark etmeksizin, işçiler, yoksulluk sınırının yarısına zor ulaşan ücretlere mahkum edenler, işçilerin düşmanıdır. "Bu para neyinize yetmiyor" tavrıyla işçilerin emeklerini küçümseyenler duygudaşlığımız söz konusu olamaz. Sendika genel merkez yöneticilerinin işverenlerin yanında davranıyor olmalarını güçlü şekilde kınamak zorundayız. Yüksek ücretler alan sendikacıların sefalet koşullarında yaşayan işçilerin sözleşmelerini imzalama tutumunu hep birlikte reddetmeliyiz" dedi.

‘KAFE, BAR VE RESTORAN ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİN YANINDAYIZ’

Coronavirus kısıtlamaları kapsamında işsiz kalan ve ülkenin çeşitli yerlerinde eylem gerçekleştiren kafe-bar emekçilerinin taleplerini de dillendiren Baş, "Şimdi önümüzdeki süreçte iller ve ilçelerdeki vaka sayılarına göre mekanların düşük kapasiteli çalışma ile açılması tarif ediliyor, fakat nakdi ücret desteği ile kısa çalışma ödeneği önümüzdeki ay bitiriliyor. Açılması garanti olmayan, açılsa dahi düşük kapasiteli çalışma sebebiyle birçok işçiden vazgeçileceği iş yerlerinde, işçilerin kalan tek güvencesi olan ödenekler de ortadan kaldırılıyor. Çalışan arkadaşlarımızın talepleri, tüm mekanlarda açılma ve ücret desteklerinin en azından bu sektör için yıl sonuna kadar uzatılması yönünde. Biz de arkadaşlarımızın bu taleplerinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

‘BÖYLE ONUR, BÖYLE AHLAK YERİN DİBİNE BATSIN’

AKP'li Özlem Zengin'in tartışma yaratan sözlerine dair de konuşan Baş, Onurlu ve ahlaklı bir kadın çıplak arandığını açıklamak için bir yıl beklemezmiş. Kadınlar bebekleriyle cezaevine girmek için bilinçli olarak hamile kalıyorlarmış. Böyle onur, böyle ahlak yerin dibine batsın. O ahlaktan, o onurdan bize lazım değil. Bu zihniyetin ahlak saydığı, onur saydığı şeyler nedeniyle bugün Türkiye’de binlerce kız çocuğu zorla evlendiriliyor. Cinsel istismara maruz kalıyor. Cinsel şiddete maruz kalan kadınlar seslerini çıkardıklarında bu zihniyetin temsilcilerinin hışmına uğrayacaklarını bildikleri için konuşamıyorlar" dedi.

‘ANIL AKYÜZ’Ü TERÖR ESTİREREK SINAVA GÖTÜRDÜLER’

Baş, Boğaziçi eylemlerine katıldığı için tutuklanan TİP üyesi öğrenci Anıl Akyüz'ün sınava götürülürken kelepçe takılmasına dair, "Anıl Akyüz, bir öğrenci. Boğaziçili öğrenci ve akademisyenlerin haklı taleplerine destek vermek için eylemlere katıldı. Polis şiddetine maruz kaldı ve bugün cezaevinde. Anıl dışında da cezaevinde olan öğrenciler var. Anıl’ın geçen hafta sonu sınavı vardı ve onlarca jandarma eşliğinde, okulda terör estirerek sınava götürdüler" dedi.

‘GENÇLİĞİ KAYBETTİNİZ, KORKUNUZ BU YÜZDEN’

Baş sözlerinin devamında şunları ifade etti: "Gençler teknolojiyi daha iyiye, daha güzele ulaşmak için kullanıyor. Ağlar kuruyor, pandemiden zarar görenlerle, deprem mağdurlarıyla dayanışmak için kullanıyor. Siz gençleri hapis tutmak için. Elektronik dendiğinde gençlerin aklına müzik geliyor, ne bileyim mühendislik geliyor, bilim geliyor. Sizin aklınıza kelepçe. Milyonlarca genç yurt dışına çıkmak istiyor iktidar onları tutmak için bula bula cezaevine atmayı akıl ediyor, bir de elektronik kelepçeyi. İşte bu yüzden gençliği kaybettiniz. Korkunuz da bu yüzden."

Öne Çıkanlar