Erkan Baş'tan 'Ethem Sancak' açıklaması: Başka aşkların da çatırdamaya başladığını duyuyoruz

Erkan Baş'tan 'Ethem Sancak' açıklaması: Başka aşkların da çatırdamaya başladığını duyuyoruz
Erkan Baş, Ethem Sancak'ın istifasına ilişkin 'Sancak ile Erdoğan arasındaki aşk bitti. Ayrıca kulislerden kulağımıza başka aşkların da çatırdamaya başladığı haberleri de geliyor' dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM'de haftalık basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Baş, asgari ücrete derhal yüzde 23 ve her ay enflasyon oranlarıyla zam yapılması gerektiğini söyledi. AKP’nin gitmeye çok yakın olduğunu dile getiren Baş iktidara yakın şirketlere dair, "Yarın mahkeme önünde hesaplaşma günü geldiğinde sözümüzü şimdiden söyleyelim: Hepiniz oradaydınız" dedi.

‘SARAY CEPHESİNDE İŞLER BİLDİĞİMİZ GİBİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere yönelik, "İmkânınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın" sözlerine tepki gösteren TİP lideri Baş, "Yol parası nedeniyle otobüsle bile okulundan memleketine anasını babasını görmeye gidemeyen gençlere sesleniyor" dedi.

"Saray cephesinde işler bildiğimiz gibi dedik ya halk cephesine döndüğümüzde de aslında her şey bildiğimiz gibi… Bu hikâyeden bizlerin payına düşen açlık yoksulluk, sefalet" ifadeleriyle sözlerini sürdüren Baş şunları söyledi:

"Her geçen gün daha yoksul, daha umutsuz daha yorgun olduğumuz bir ömür payımıza düşen. Bakın bu sarayın çevresindeki dalkavuklar değil gerçekten bu işin ilmini bilen akademisyenlerin oluşturduğu bir çalışma grubu var ENAG… Mart ayı aylık artış yüzde 11,93 olurken, 12 aylık enflasyonu yüzde 142,63 olarak açıkladı. Bu ne demek biliyor musunuz hiç uzatmaya gerek yok bu şu demek; Türk Şeker'in, şeker fiyatına yüzde 31 zam yapması demek. Toprak Mahsulleri Ofisi, buğday satış fiyatına yüzde 22 zam yapması demek."

‘ASGARİ ÜCRETİN BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE NASIL TUZLA BUZ OLDUĞUNU GÖRDÜK’

İktidarın Türkiye’deki çocukları aç bıraktığını, yoksulluğun her geçen gün derinleştiğini ifade eden Baş’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'ASGARİ ÜCRETİN TUZLA BUZ OLDUĞUNU GÖRDÜK'

"Son 20 yılın en yüksek enflasyonu demek olan bu oran ne demek biliyor musunuz her geçen gün hepimizin biraz daha yoksullaşması demek. Çiftçisi, köylüsü, emeklisi, memuru, fabrikadaki işçisi, öğrencisi, öğretmeni, doktoru, plazada çalışanı… Senin benim hepimizin daha fazla yoksullaşması demek. Bu iktidar o koltukta oturmaya devam ettiği sürece yarın bugünden daha yoksul olacağız demek! Asgari ücret zammının birkaç ay içinde nasıl tuzla buz olduğunu gördük. Vatandaş sebze meyveyi markette pazarda kiloyla değil taneyle alıyor artık! İnanması güç ama insanlar artık domatesi, biberi, salatalığı sayıyla alıyor. Her geçen gün iktidarın yarattığı azgın azınlık dışında kalanlarımız yoksullaşıyor.

'ASGARİ ÜCRETE HEMEN ZAM YAPILMALIDIR'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) olarak geçtiğimiz yılın sonunda bir asgari ücret raporu açıklamış, açıklanacak asgari ücretten daha çok Türkiye’de asgari ücretin belirlenmesinde 16 asgari şartın olması gerektiğini belirtmiştik. Enflasyonun yükseldiği bir ortamda sadece bir rakam açıklamanın bir anlamı yok, enflasyonun nereye gittiği bile belli değil demiştik. İster yüzde 50 açıklayın ister yüzde 60 önemli olan emekçinin alım gücünün düşmemesi, artan refahtan payını alması, genel ücretin asgari ücret olmasını engelleyecek tedbirlerimizi madde madde sıralamıştık. Dediğimiz maalesef çıktı. Şimdi bakıyoruz sadece 2022 yılında 4 ayda oluşan resmi enflasyon yüzde 23 ve yılın bitmesine daha 8 ay var. Her ay açıklanan aylık enflasyon ile her ay alım gücü düşmeye devam edecek. Birileri sarayda rahat yaşasın diye halk yoksullukla boğuşacak! Bundan dolayı acilen asgari ücrete yüzde 23 zam yapılmasını ve bundan sonra da açıklanan aylık enflasyon oranları ile güncellenmesini talep ediyoruz.

'PARA BİTTİ, AŞK BİTTİ'

Erdoğan'ın gözdelerinden bir zamanlar ona bakınca ilahi bir aşk gören çoluğunu çocuğunu feda eden Ethem Sancak ile Erdoğan arasındaki aşk bitti. Aşk bitti, çünkü para bitti! Ayrıca kulislerden kulağımıza başka aşkların da çatırdamaya başladığı haberleri de geliyor.

'GİDİŞLERİ, GELİŞLERİNDEN CÜMBÜŞLÜ OLACAK'

Beşli çetenin muhalefete yönetimiyle görüşmek için sıraya girdiği öne sürülüyor, bütün bu hengamede işin en eğlenceli bölüm başlıyor; yani gidişleri… Gidişleri gelişlerinden çok daha cümbüşlü olacak! Bundan sonra "beraber yürünülen yolların nasıl ayrıldığını" göreceğiz, "aldatıldım" diye nedamet getirenlere şahit olacağız, şimdi sarayın çevresini saranların yarın nasıl kaçıştığını izleyeceğiz, en çok besledikleri en önce sıvışacaklar, en büyük suç ortakları en önce itirafçı olacak! Çok yakında hepsini göreceğiz. Yarın mahkeme önünde hesaplaşma günü geldiğinde sözümüzü şimdiden söyleyelim: Hepiniz oradaydınız!"

Öne Çıkanlar