Erkek şiddetiyle öldürülen Kebire Atamaz davasında müebbet hapis cezası

Erkek şiddetiyle öldürülen Kebire Atamaz davasında müebbet hapis cezası
Elazığ'da patronu tarafından öldürülen Kebire Atamaz’ın davasında adalet yerini buldu. Katil Ömer Cankara’ya müebbet hapis verildi, “iyi hal indirimi” uygulanmadı.

Elazığ’da patronu tarafından öldürülen üç çocuk annesi Kebire Atamaz’ın davasında mahkeme, iyi hal indirimi uygulamadan Ömer Cankara’ya müebbet hapis cezası verdi.

Atamaz ailesinin avukatı Ali Çimen, "Atamaz cinayeti ceza yargılaması çoğunlukla uygulanan ve çokça eleştirilen iyi hal indirimi uygulanması bakımından emsal olacak niteliktedir. Bu yargılama sonrasında mahkeme sanığın pişmanlık beyanını yeterli görmeyip somut davranışlarıyla da bunu desteklemesi gerektiğini aramış, bu bakımından emsal nitelikte bir karar vermiş ve sanığa iyi hal indirimi uygulamadan müebbet hapis cezası vermiştir. Bu bir eşiğin aşılmaya başlandığını göstermesi açısından önemlidir" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre Atamaz öldürülmeden önce, "Beni öldürmekle tehdit ediyor" diye defalarca şikâyetçi olduğu Cankara hakkında uzaklaştırma kararı talebinde bulunmasına rağmen Elazığ 1. Aile Mahkemesi tarafından reddedildiği ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar