Sınırda asker kolberleri taradı: 1 ölü, 1 yaralı

Sınırda asker kolberleri taradı: 1 ölü, 1 yaralı
Esendere Beldesi ile İran’ın sınır köyü Korane Köyü arasındaki bölgede, askerlerin açtığı ateş sonucu Misleh Kasimi hayatını kaybetti. Kardeşi Mislim Kasimi ise yaralandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Beldesi Güldalı (Bilindbasan) Köyü ile İran’ın Urmiye kentine bağlı Korane Köyü arasında bulunan sınır hattında, 2 kolberin askerler tarafından tarandığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre kolber Misleh Kasimi (23) ile Mislim Kasimi (22) adlı kardeşler, geldikleri Türkiye sınırından Urmiye’nin Korane Köyü'ne geçiş yaparken, askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. Yaralanan kardeşler, Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen Misleh Kasimi yaşamını yitirdi. Mislim Kasimi’nin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.  

ALİZADE: OLAY DÜN SABAH YAŞANDI

Kolberlerin akrabası olan Kemal Alizade, olayın dün sabah 04.00 civarında yaşandığını ve iki ülke sınırı arasında bulunan sınırdan yüklerini bıraktıktan sonra dönen akrabalarının askerlerin ateşi sonucu yaralandığını söyledi. Misleh’in kalbine 2 kurşun isabet ettiğini söyleyen Alizade, cenazenin hastane morguna kaldırıldığı bilgisini verdi.

Alizade, hastanede tedavisi süren Mislim Kasimi'nin ise sol bacağına 2 kurşun isabet ettiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar