Üç kadını yaralayan erkeğe 80 yıla kadar hapis istemi

Üç kadını yaralayan erkeğe 80 yıla kadar hapis istemi
Boşanmak isteyen eşi ile kayınvalidesini ve yengesini silahla vuran Süleyman Kiraz hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 80 yıla kadar hapis istendi.

İstanbul’un Esenler ilçesinde boşanmak isteyen eşi ile kayınvalidesini ve yengesini silahla vurarak yaralayan Süleyman Kiraz hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan toplamda 80 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Kiraz cezaevinden getirilirken, müştekilerden yenge Yıldız Keçeci'nin oğlu Muhammet Keçeci ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

SAVCI: SALDIRIYI TASARLADI

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın silahlı saldırısı sonucu, eşi Şengül Kiraz ve yenge Yıldız Keçeci'nin yaşamlarını tehlikeye sokacak ve hayati fonksiyonları ağır derecede etkilenecek nitelikte yaralandıklarını belirtti. Şüphelinin kayınvalidesi Güzel Keçeci'yi de yaraladığı, yenge Yıldız Keçeci'nin oğlu Muhammet Keçeci'nin ise silah tutukluluk yaptığı için yaralanmadığını anlattı. Sanık Süleyman Kiraz'ın, eşi ve yakınlarına yönelik eylemini 'tasarlayarak' yaptığı belirten savcı, sanık hakkında Şengül Kiraz'a yönelik 'eşi tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs', Yıldız, Güzel ve Muhammet Keçeci’ye yönelik 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından toplamda 52 yıldan 80 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen sanık Kiraz ise masum olduğunu iddia etti. Mahkeme heyeti ise sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Şengül Kiraz ile sanık Süleyman Kiraz'ın 35 yıllık evli oldukları belirtildi. İddianamede sanık Süleyman Kiraz'ın olay günü eşi Şengül Kiraz ve kayınvalidesi Güzel Keçeci’nin bulunduğu eve ruhsatsız tabanca ve 41 adet dolu fişekle gittiği belirtilerek, öldürme kararıyla ve direkt hayati bölgelerine ateş ettiği değerlendirmesi yapıldı. İddianamede, sanık Süleyman Kiraz hakkında 'tasarlayarak eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme' ve 3 kişiyi 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme' suçlarından 52 yıldan 80 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. (DHA)

Öne Çıkanlar