Eski AKP'li milletvekili Ankara Üniversitesi rektörü oldu

Eski AKP'li milletvekili Ankara Üniversitesi rektörü oldu
Necdet Ünüvar, 25 yaşındaki oğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na müşavir olarak atanması gündem olmuştu.

Eski AKP Adana Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı müsteşarı Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi'nin yeni rektörü oldu. Karar Resmî Gazete'de yayımlandı.

Eski AKP Adana Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı görevlerinde bulunan Necdet Ünüvar, Erkan İbiş’in yerine Ankara Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Üç dönem AKP'de millletvekilliği yapan Ünüvar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şahsımı Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne atayan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve teklif eden YÖK Başkanımız Sayın Yekta Saraç'a çok teşekkür ediyor, atanan diğer Rektör arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum" dedi. 

Ünüvar, 25 yaşındaki oğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na müşavir olarak atanması gündem olmuş ve  Ünüvar tarafından hazırlanan ‘Gazi Meclis’te O Gece’ kitabı, muhalefetin ve iktidar partisi milletvekillerinin tepkisini çekmişti.  

Ünüvar'ın adı kamuoyunda farklı biçimlerde gündeme geldiği biliniyor. Ünüvar hakkında Adıyaman merkezli Menzil Tarikatı'na mensup olduğuna dair bilgiler basına yansıyor. 

15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından kamudaki tarikat ve cemaat örgütlenmelerini mercek altına alan gazeteci Barış Terkoğlu, 26 Mart'ta Cumhuriyet için kaleme aldığı yazısında Sağlık Bakanlığı'ndaki Menzil yapılanmasını anlatırken Ünüvar'dan da bahsederek şunları kaydetmişti:

"Müsteşarlık koltuğuna oturtulan Necdet Ünüvar olmak üzere tüm bakanlık personeli Menzilci kadrolarla dolduruldu. Menzil Şeyhi’nin doktoru Ahmet Çağıl’ın oğlu Hasan Çağıl bile unutulmamış, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı yapılmıştı. Hastane ihaleleri Menzilcilere dağıtılırken, mobilyalar dahi Semerkand’ın mobilyacılarından alınmıştı. Ambulans uçaklara Gavs’ın kısaltması "GVS" plakası takacak kadar görünür oldu her şey. Personel maaşlarının bir kısmı vakfa otomatik yatarken; diğer köyler üveymiş gibi Menzil köyüne 6 uzman hekimli, 20 yataklı hastane yapıldı."

Öte yandan Necdet Ünüvar’ın ismi Saygı Öztürk’ün Menzil kitabında Sağlık Bakanlığında kadrolaşan Menzilciler arasında geçiyor.

Öne Çıkanlar