Eski PKK'linin cenazesi 8 aylık hamile eşi karşılığında teslim edildi

Eski PKK'linin cenazesi 8 aylık hamile eşi karşılığında teslim edildi
Türkiye'ye getirilen 8 aylık hamile kadın Mardin Emniyeti'nde tutuluyor.

Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'de çalıştığı inşaattan düşüp yaşamını yitiren eski PKK'li Atilla Karaoğlan'ın cenazesi, 8 aylık hamile eşinin Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) teslim olması karşılığında ailesine verildi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Akkoyunlu köyü nüfusuna kayıtlı Atilla Karaoğlan, 2017 yılında PKK'den ayrılarak Erbil'de bir inşaatta çalışmaya başladı. Karaoğlan, 28 Nisan'da şüpheli bir şekilde inşaattan düşüp yaşamını yitirdi.

CENAZE PAZARLIĞI: EŞİ TESLİM OLDU

Karaoğlan’ın Diyarbakır’da yaşayan ailesi cenazeyi teslim almak için Erbil'e gitti. Ancak MİT adına aileyle görüşen KDP’liler, "Gelininizi Türk yetkililere verin, cenazeyi alın" diyerek, Karaoğlan’ın evli olduğu eski PKK'li D.D.’nin teslim olmaya ikna edilmesini istedi. Karaoğlan'ın cenazesi 8 aylık hamile kadının MİT'e teslim olduktan sonra ailesince alınabildi.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan bir aile üyesi, "1 yıl gibi öce evlenmişler. Eşi D.D. ise bu evlilikten 8 aylık hamileydi. Cenazeyi almak için Erbil’e gittik. Kimse bize yardımcı olmadı. KDP yetkililerinden cenazemizi istedik. KDP’liler bize, ‘Cenazeyi alabilmeniz için Atilla’nın eşini Türk yetkililere teslim etmeniz gerekiyor’ dedi. Biz de D.D.’yi KDP'ye, onlar da Türk yetkililere teslim etti. Bu şekilde gelinimize karşı oğlumuzun cenazesini 3 Mayıs'ta Erbil’den aldık" dedi.

MARDİN EMNİYETİ'NDE TUTULUYOR

10 gün önce Erbil'de KDP'ye teslim edilen D.D.’nin 5 gündür Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. D.D.'nin ailesi de kızlarının gözaltında olduğunu doğruladı.

Öte yandan 3 Mayıs'ta Şırnak'a getirilen Karaoğlan'ın cenazesi için cenaze aracı verildi. Defin işlemi polis ablukası altında gerçekleşti.

Öne Çıkanlar