EURO 2020'de sahada kalbi duran Eriksen, futbola 'mucize' dönüşünü anlattı

EURO 2020'de sahada kalbi duran Eriksen, futbola 'mucize' dönüşünü anlattı
Christian Eriksen, geçen yaz Euro 2020'de Danimarka formasıyla çıktığı maçta sahada yığılmasının ardından kariyerine devam edebilmesinin bir mucize olduğunu söylüyor.

Aniden kalbinin durmasından sonra, 29 yaşındaki oyuncuya Kardiyoverter Defibrilatör (ICD) adlı, kalp temposunu düzenleyen bir cihaz takıldı.

Inter Milan ile mukavelesi feshedilen oyuncu, altı aylık bir sözleşmeyle Brentford ekibine katıldı.

Eriksen BBC Spor'a yaptığı açıklamada, "İlk ifade etmem gereken minnettarlığım" diyerek "Etrafımdaki insanlara, takım arkadaşlarıma, sahadaki ilk müdahaleyi yapan doktorlara, daha sonra hastanedeki doktorlara ve paramediklere minnettarım" dedi.

Oyuncu, "Daha sonra da bana ve yaşadıkları karşısında aileme destek olan tüm mesajlara. Bu mesajları almak harikaydı. Çok şanslıyım ki bunu yüzlerine söyleyebiliyorum. Aksi takdirde burada olmazdım" diye konuştu ve devam etti:

"Şanslı bir yerde şanssızlık yaşadım. Kimsenin bunu yaşamasını istemem ama ben de olduğunda asla böyle bir şeyin başıma gelmesini beklemezdim ama olduğu yer anlamında şanslıydım. Etrafımdaki herkes çabucak harekete geçti. Oradaki doktorlara gerçekten minnetarım."

"Etrafımda imkanlar olduğu için şanslıydım. Beni çabucak yaşama döndürmek için imkanları vardı ve başardılar. Buna % 100 minnetarım."

Eriksen, olay öncesine kıyasla kendisini daha iyi hissettiğini ve daha önceki performans seviyesine ulaşmak için elinden geleni yapacağını belirtti:

"Oyun tarzımı değiştirmeyeceğim. Son altı ayda disipline girip, ek çalışmalar yapacak zamanım oldu. Yani şu anda geçmişe kıyasla daha iyi durumda olabilirim. Sadece futbol yok. Aynı seviyeye ulaşamamam için bir neden göremiyorum."

"5 DAKİKALIĞINA BU DÜNYAYI TERK ETTİM"

12 Haziran 2021'de Danimarka, Covid yüzünden bir yıl ertelenen turnuvanın açılış karşılaşmasında Finlandiya ile karşı karşıya gelmişti. Orta saha oyuncusu 41. dakikada sahada yığılıp kaldı.

Eriksen'e kalp masajı yapıldı ve 15 dakika süren tedaviden sonra sedyeyle saha dışına çıkartıldı. Eriksen hastaneye götürüldü, bilinci açıktı. Üç saatlik gecikmenin ardından maç kaldığı yerden devam etti ve Finlandiya 1-0 kazandı.

Olay anını "O beş dakika dışında her şeyi hatırlıyorum. Daha sonra beş dakika olduğunu söylediler. Taç atışını, topun dizime çarpmasını hatırlıyorum ama daha sonra ne olduğunu bilmiyorum. Göğsümde bir baskı hissettim, nefesimi toplamaya çalışıyordum. Uyandım, gözlerimi açtım ve etrafımda insanları gördüm. Neler olduğunu anlayamıyordum. O an ne olduğu hakkında bir fikrim yoktu. Sonra düşündüm, 'Ayağıma mı bir şey olmuştu? Belimi mi kırmıştım? Bacağımı kaldırbiliyor muydum?' Ne olduğunu anlamaya çalışırken aklımdan bunlar geçti" şeklinde anlattı.

"Sonra ambulansta birilerinin 'Bilinci ne kadar kapandı?" dediğini duydum, birisi de 'Beş dakika' diye yanıtladı. Bilincimi kaybettiğimi ilk olarak böyle anladım."

Eriksen, dönüşünü bir mucize olarak görüp görmediği sorulduğundaysa "Kesinlikle. Gerçek bir maçta oynamam yakınlaştıkça bu benim açımdan çok daha net olacak. Bir stadyumda, bir maçta olmak, o duyguyu, o adrenalini yaşamak" yanıtını verdi.

Eriksen'in ICD ile yaşamak ne demek? Londra'ya ve the Premier Lig'e dönüşü ve tekrar oynamaktan neden hiç korkmadığına dair detaylar verdiği detayları ve röportajın tamamını buradaki linkten okuyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar