Evli olduğu kadına şiddet uygulayan Sadık Yıldırım’a uzaklaştırma ve elektronik kelepçe kararı

Evli olduğu kadına şiddet uygulayan Sadık Yıldırım’a uzaklaştırma ve elektronik kelepçe kararı
Eşine şiddet uygulayan Sadık Yıldırım, nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, uzaklaştırma ve elektronik kelepçe ile takip kararı alındı.

Ankara’da evli olduğu kadını darp ettiği gerekçesiyle Sadık Yıldırım gözaltına alındı. Restoran sahibi Yıldırım, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sadık Yıldırım, savcılıkta verdiği ifadesinde ‘eşi ile aralarında tartışma yaşandığını ancak şikayet edildiği gibi şiddet uygulamadığını’ öne sürdü.  Savcılık, şikayetin devam etmesi nedeniyle Yıldırım’ı ‘basit yaralama’ suçundun adli kontrol şartıyla serbest bırakılması için mahkemeye sevk etti.

DHA’da yer alan habere göre savcılık Sadık Yıldırım’a yönelik uzaklaştırma ve 2 ay süresince elektronik kelepçe takılması talebinde bulundu. Hakimlik, adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı Sadık Yıldırım hakkında uzaklaştırma uygulanması ve elektronik kelepçe takılarak takip edilmesi yönünde karar verdi.

DAHA ÖNCE UYUŞTURUCU MADDE GEREKÇESİ NEDENİYLE GÖZALTINA ALINDI

Sadık Yıldırım, geçen yıl Ağustos ayında, İzmir'in Bornova ilçesindeki yol kontrolü sırasında, aracında uyuşturucu madde ve silah bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi. Yıldırım, polis merkezine götürülürken kelepçeli fotoğrafını 'Kim aldırdı lan bizi, yol gidiyoruz diye çete mi olduk?' notuyla paylaştı. Yıldırım, serbest kaldıktan sonra da polis memurunun ismini yazdığı elinin fotoğrafı ile tehdit içerikli mesajlar paylaştı.

Öne Çıkanlar