Ezhel: Aman devletime toz kondurmayayım diye ülkeyi toz içinde bırakmak mı sizce vatanseverlik?

Ezhel: Aman devletime toz kondurmayayım diye ülkeyi toz içinde bırakmak mı sizce vatanseverlik?
Rapçi Ezhel, müzik yasaklarını eleştirdiği için kendisine tepki gösterenlere Instagram hesabından yanıt verdi.

ARTI GERÇEK- Rapçi Ezhel, müzik kısıtlamalarını eleştirdiği için kendisine tepki gösterenlere, "Aman devletime toz kondurmayayım diye ülkeyi toz içinde bırakmak mı sizce vatanseverlik? Hadi halının altına süpürdünüz kokuyu ne yapacaksınız? Siz ses çıkarmamak ülkeyi korumak zannedip bana küfürler sallarken emin olum bağımsız, eşit, özgür ve dünyaya karşı gelişmiş bir Türkiye için vazgeçemeyeceğim hiçbir şeyim yok" diyerek cevap verdi.

Dün yapılan kabine toplantısı sonrası konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Müzikle ilgili kısıtlamaları akşam 12’ye çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur" açıklamalarına çok sayıda insan tepki göstermişti. 

'DİKTATÖR TARAFINDAN SAAT 00.00'DAN SONRA MÜZİK YASAKLANDI'

Instagram hesabından İngilizce paylaşım yapan Ezhel, Erdoğan'ın açıklamalarını ve müzik yasaklarını eleştirdi. Ezhel paylaşımında, "Dünya Müzik Günü'nde benim sevgili ülkemde, diktatör tarafından saat 00.00'dan sonra müzik yasaklandı. Bu yasak gece eğlence sektörünü, festivalleri ve her türlü konseri bitirecek bir karar. Diktatör 'kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok' dedi. Fakat Türk müziği zaten salgından ötürü zarar gördü. Hatta bazı müzisyenler intihar etti. Herkese sesleniyorum, Türkiye'deki dikta rejimininin farkında olun ve Türkiye'ye tatil amacıyla gitmeyin. Artık Türkiye'de eğlence yok. Müziği rahatsızlık olarak gören bir ülke ve topluluğun parçası olduğum için derin hüzün ve utanç içerisindeyim. Geçen hafta 11 polis, emniyetteki arkadaşı hakkında bilgi almak isteyen bir adamı döverek öldürdü. Nöbetçi doktorlar ve vali kimse görmesin diye her şeyi yaptı. Kamera görüntüleri sayesinde artık bu vahşeti biliyoruz. Türk makamları yolsuzlukla kaplı ve insanların acı çekmesi için her şeyi yapıyor. Türklerin hayatı kendi hükümeti için bile önemli değil. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak artık bu tek adam/parti rejimini meşru kabul etmiyorum ve herkesi güzel ama acı içinde olan ülkemde olup bitenler konusunda bilinçlenmeye çağırıyorum. Kokain parasıyla cami yapmak, müziği yasaklamak, masumları öldürmek, vergilerimizi çalmak, temel insan haklarımızı elimizden almak, aşırı cinsiyetçilik, kadın nefreti AKP rejiminin 20 yıllık iktidarında başardıklarının sadece küçük bir kısmı" ifadelerine yer verdi.

'GRİ PASAPORTLA YURTDIŞINA İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPMAK TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA KARŞI KÖTÜLEMEKTİR'

Yaptığı bu eleştiri sonrası kendine gelen tepkilere de Türkçe yanıt veren Ezhel, "Devlet dairesi olarak gri pasaportla yurtdışına insan kaçakçılığı yapmak Türkiye'yi dünyaya karşı kötülemektir. Ülkede kadın haklarına, insan haklarına ket vurmak Türkiye'yi dünyaya karşı kötülemektir. Hukukun üstünlüğünü bitirmek dünyaya karşı ülkemizi bitirmektir. Aman devletime toz kondurmayayım diye ülkeyi toz içinde bırakmak mı sizce vatanseverlik?" dedi. 

Ezhel'in paylaşımı şöyle:

"Devlet dairesi olarak gri pasaportla yurtdışına insan kaçakçılığı yapmak Türkiye'yi dünyaya karşı kötülemektir. Ülkede kadın haklarına, insan haklarına ket vurmak Türkiye'yi dünyaya karşı kötülemektir. Hukukun üstünlüğünü bitirmek dünyaya karşı ülkemizi bitirmektir. Aman devletime toz kondurmayayım diye ülkeyi toz içinde bırakmak mı sizce vatanseverlik? Hadi halının altına süpürdünüz kokuyu ne yapacaksınız? Siz ses çıkarmamak ülkeyi korumak zannedip bana küfürler sallarken emin olum bağımsız, eşit, özgür ve dünyaya karşı gelişmiş bir Türkiye için vazgeçemeyeceğim hiçbir şeyim yok. Buyurun gelin."

'BİZ SANATÇIYIZ, KONUŞACAĞIZ'

Daha sonrasında Instagram hesabından canlı yayın yapan Ezhel, "Zevksiz, betonarme saçma sapan bir ülkeye dönüştük. Biz sanatçıyız, konuşacağız, susmayacağız, kusura da bakacağız... Siz vatanseversiniz biz neyiz? Şunu da bilin; bizim ülkemizi geriye mi götürmek istiyorsunuz? Buna en az canımızı dişimize takacak kadar karşıyız. Siz 'hain' diyorsunuz, haininin kim olduğu belli. Sizin gibi hainlere karşı sonsuza kadar buradayız. Bana 'Türkiye'ye gel konuş' falan diyorlar, istediğinizi söyleyin. Gün gelir onu da yaparız. Gün gelir beraber şarkılar da söyleriz dans da ederiz ama bilin bizim elimiz armut toplamıyor. Ezildik, pısırıldık, arkamızdan hain dediniz diye vatanseverlikten vazgeçecek değiliz. Halkımın insanımın yaşam standartalrından feda etmesini dileyecek kadar hain değiliz onu bilin. İstediğinizi söyleyin vazgeçmeyeceğim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar