Facebook’un çökmesi Mark Zuckerberg'e 7 milyar dolara mal oldu

Facebook’un çökmesi Mark Zuckerberg'e 7 milyar dolara mal oldu
Facebook, Whatsapp, Instagram’da yaşanan ve an itibarıyla beş saati aşan çöküş şirketin en büyük hissedarı Mark Zuckerberg’in kişisel servetine darbe vurdu.

Kesintiden önce eski bir şirket yöneticisinin ortaya çıkması da hızlı düşüşü etkiledi. Bloomberg’in haberine göre Facebook’un amiral gemisi ürünlerini çevrimdışına almasından sonra, birkaç saat içinde Zuckerberg’in serveti yaklaşık 7 milyar dolar düştü ve onu dünyanın en zenginleri listesinde bir basamak aşağı indirdi.

Bu gelişmelerin ardından gelen satış dalgası, sosyal medya devinin hisselerinin Pazartesi günü %5 civarında düşmesine neden oldu ve Eylül ortasından bu yana yaklaşık %15'lik bir düşüşe katkıda bulundu.

Wall Street Journal gazetesi pazar günü Facebook dahili belgelerini önbelleğini temel alan bir dizi haber yayınlamaya başladı ve Facebook'un ürünleriyle ilgili çok çeşitli sorunları bildiğini ortaya koydu. Bu sorunlar arasında Instagram'ın genç kızların zihinsel sağlığına verdiği zarar ve bunlarla ilgili yanlış bilgiler gibi hususlar vardı.

Buna cevaben Facebook yaptığı açıklamada, siyasi kutuplaşma da dahil olmak üzere ürünlerinin karşılaştığı sorunların karmaşık olduğunu ve yalnızca teknolojiden kaynaklanmadığını savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar