Fenerbahçelileri taşıyan otobüse Trabzonsporlulardan bıçaklı, sopalı saldırı

Fenerbahçelileri taşıyan otobüse Trabzonsporlulardan bıçaklı, sopalı saldırı
Fenerbahçe kulübü, bugün oynayacakları Fatih Karagümrük maçı için stada gelen taraftar otobüsüne saldırı yapıldığını açıkladı.

Trabzonspor'un şampiyonluk maçına çıktığı gün tribünlerde açılan pankart ve 2010-11 sezonu için de şampiyon olduklarını iddia etmeleri üzerine iki kulüp arasında gerginlik başlamış ve karşılık sert açıklamalar yapılmıştı. 

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da eleştirmiş ve "Hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatmak zorunda kalmayız umarım" demişti. 

Kulüp yöneticilerinin yaptığı açıklamalar sokaklara da yansıdı. Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu taraftarlar farklı şehirlerde karşı karşıya geldi. 

Fenerbahçeli olmasıyla ünlü "Rambo Okan", Boğaziçi Köprüsü'ne asılan dev Trabzonspor bayrağını 3 kez indirmeye çalıştı.

GERGİNLİĞİN SON HALKASI BUGÜN YAŞANDI

Gerginliklerin son halkası ise bugün yaşandı. Fenerbahçe kulübü, bir taraftar otobüslerine yönelik saldırı olduğunu açıkladı.

"Futbol Takımımızın bugün stadımızda oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük maçını izlemek için Edremit’ten yola çıkan Fenerbahçe taraftarını taşıyan Edremit Derneğimizin otobüsüne, Osmangazi Köprüsü’nde Trabzonspor formalı kişiler tarafından bıçaklı, sopalı bir saldırı gerçekleşmiştir" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
"Otobüste bulunan, bu saldırıya maruz kalan tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
İçerisinde kadın ve çocuk taraftarlarımızı da taşıyan otobüsün camlarını kıran, otobüsün içine kadar girerek yangın tüpü sıkan taraftar görünümlü saldırganları kınıyor; gereken cezayı almaları için Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konunun takibinde olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

DERNEK YÖNETİCİSİ: KADINLAR, ÇOCUKLAR DARP EDİLDİ

Konuyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan Edremit Genç Fenerbahçeliler Derneği yöneticisi Yunus Emre Dünar, araçtaki kadınlar ve çocukların da darp edildiğini söyledi:

"Edremit GFB'nin başkanıyım. Ben maça gidemedim. Bu maça genel olarak aile şeklinde gönderdik. Kadınlar çocuklar darp edildi, Otobüsün içine yangın tüpü sıkıldı. Astım hastası kız çocuğu kriz geçirdi. Kavga tribün içinde olacak bir şey. Ama kadına çocuğa saldırmak kansızlık."

TRABZONSPORLULAR, FENERBAHÇELİLERİ SUÇLADI

Olay öncesine ait olduğu iddia edilen ve bölgedeki bir benzin istasyonunda Trabzonsporluların olduğu bir araca yönelik küfürlü tezahüratlarla tacizde bulunan Fenerbahçe taraftarlarının görüntüleri de sosyal medyada yer aldı.

Paylaşımlarda Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı başlatan olayın bu görüntüler olduğu öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar