Polisin darp ederek gözaltına almaya çalıştığı Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı

Polisin darp ederek gözaltına almaya çalıştığı Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı
Emine Şenyaşar, 'Çocuklarımı 3 yıl önce öldürdüler, bugün de Ferit’i öldürmek istediler. Biz nereye gidelim, bizden ne istiyorsunuz?' sözleriyle polis saldırısına isyan etti.

Urfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbeti başlatan Şenyaşar ailesine polis müdahale etti. Darp edilen Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı.
 
AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırılarında eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın "adalet" talebiyle sürdürdükleri nöbetin 24'üncü günü. Sabah saatlerinde adliye içerisinde nöbet eylemlerini başlatan aile önce adliye dışarısına daha sonra adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin dışına çıkarılmak istendi.

DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINMAYA ÇALIŞILDI

Adliye dışarısında eylemlerini sürdürmek istediklerini belirten Ferit Şenyaşar’a, Urfa Güvenlik Şube Amiri, "Ferit, müştemilatın dışarısına çıkacaksın, burada beklemeyeceksin" dedi. Müştemilat olarak tanımlanan alanın dışarısına çıkmayı kabul etmeyen Şenyaşar darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı. Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı. Şenyaşar’ın bayılması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı.

ANNE ŞENYAŞAR: BİZDEN NE İSTİYORSUNUZ?

Gözaltı sırasında sinir krizi geçiren Şenyaşar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne Emine Şenyaşar ve avukatlar da refakat etti. Oğlunun darp edilmesine tepki gösteren Anne Şenyaşar, "Biz nereye gidelim, nerede adalet arayalım? Siz bizden ne istiyorsunuz? Katilleri neden tutuklamıyorsunuz" diyerek feryat etti.

‘DAKİKALARCA TEKMELEDİLER, KRİZ GEÇİRDİ’

Anne Emine Şenyaşar, savcılığa verdikleri dilekçenin sonucunu beklerken saldırıya uğradıklarını belirterek, saldırı anını Mezopotamya Ajansı'na şöyle aktardı: "Polisler adliye binasının bahçesinden bizi zorla çıkardılar. Kalabalığın içinde bir tane polis hızlı hızlı gelerek, Ferit’in boynunu sıkmaya başladı. O polisin saldırmasıyla Ferit kendini korumaya almaya çalıştı ama gelen 4 polis onu zorla yerde sürüklemeye başladılar. Yerde sürükleme esnasında Ferit kriz geçirdi, polisler tekme atmaya başladılar. Yerde sürüklemeye devam ettiler. Ambulans çağırın diye feryat ettim, kimse çağırmadı. Dakikalarca Ferit’i tekmelediler. Üstünde adalet yazan dövizleri de çıkarmamıştık, gelip bizi öldürmek istediler. Ferit’i ayaklarının altından almak için uğraştım, boynunu sıktıklarında kıracaklar sandım. Öldürdükleri çocuklarıma yaptıkları zulmü, bugün Ferit’e de yapmak istediler. Allahtan korkuları yok. Kimsenin görüntü almasına izin de vermediler."

‘ÇOCUKLARIMI 3 YIL ÖNCE ÖLDÜRDÜLER, BUGÜN DE FERİT’İ ÖLDÜRMEK İSTEDİLER’

Adaletin olmadığını dile getiren anne Şenyaşar, devamında şunları söyledi:

"Biz verdiğimiz dilekçenin sonucunu beklerken, büyük bir zulme maruz kaldık. Çocuklarımı 3 yıl önce öldürdüler, bugün de Ferit’i öldürmek istediler. 24 gündür oturuyoruz ama saldırıya uğruyoruz. Bir tane çocuğum da yıllardır tekli hücrede tutuluyor, artık yeter. Suruç Devlet Hastanesi’nde bir katliam yapıldı, savcı neden görüntü kayıtlarını saklıyor? Kayıtlar çıkarılsın, biz suçluysak diğer iki çocuğumu da tutuklasınlar. Kayıtlar çıkarılmadığı sürece adliye binası önünde olacağız, yaşadığım sürece adalet talep edeceğiz.

24 gündür adliye binası önünde oturuyoruz ama savcı bizi görmek istemiyor, biz ne yaptık? Çocuklarım hastanede katledildi, biz adalet bekliyoruz. Bizi katledenler ellerini sallayarak dolaşıyor. Çocuklarımı öldüren kişileri tutuklayın."

BASININ GÖRÜNTÜ ALMASINI ENGELLEYİP TEHDİT ETTİLER: BİR FOTOĞRAF GÖRÜRSEM...

Emine Şenyara'ın da aktardığı gibi olayı takip etmek isteyen Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin görüntü ve fotoğraf alması da engellendi. Görüntü almaya çalışan muhabirleri uyarın bir polis memuru, "Şu an valiliğin eylem yasağı var. Bir fotoğraf ya da görüntü görürsem sizi gözaltına alırım" diye tehdit etti. 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar