'FETÖ'nün Türk ismini kullanmasına müsaade etmiyoruz'

'FETÖ'nün Türk ismini kullanmasına müsaade etmiyoruz'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'FETÖ'cü' olarak nitelendirdikleri kişilerin 'Türk' ismini kullanmalarına müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

HABER MERKEZİ - Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulunda, Bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada,  'FETÖ ile de mücadele' sürecinde alınan yeni kararları açıklarken 'Türk' ismini kullanmalarına müsaade etmiyoruz' dedi:

"Geçen seneden bu yana İslam İşbirliği Teşkilatında, Asya Parlamenterler Asamblesinde, yine İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinde FETÖ'yü terör örgütü ilan ettirdik. Birleşmiş Milletler organlarından FETÖ'nün kuruluşlarını, tüm o gazetecilerini, vakıflarını, hepsini attırdık. Şimdi AGİT'ten de attırıyoruz. Bir komisyon kurdurduk, AGİT toplantılarına katılacak sivil toplum örgütlerini inceleyecek ve içindeki teröristleri ayıklayacağız. Dolayısıyla FETÖ'yle mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz ve 'Türk' ismini kullanmalarına müsaade etmiyoruz. Türk bayrağını suistimal etmelerine izin vermiyoruz. Şerefsiz insanlara Türk bayrağını suistimal etme fırsatını hiçbir zaman vermeyeceğiz."

Öne Çıkanlar