Fitch, 'güvenilirlik' vurgusu yaptı: 2021 yılı Türkiye bankaları için zorlu olacak

Fitch, 'güvenilirlik' vurgusu yaptı: 2021 yılı Türkiye bankaları için zorlu olacak
Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Lindsey Liddell, sadeleşme adımlarının önemli olduğunu fakat güvenilirliğin yeniden kazanılmasının zaman alacağını söyledi.

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Lindsey Liddell, sadeleşme adımlarının önemli olduğunu, fakat güvenilirliğin yeniden kazanılmasının zaman alacağını söyledi. Liddell, "2021 yılı Türk bankaları için zorlu olacak fakat buna rağmen Türkiye’nin 2021’de yüzde 5 büyüyeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesi yaptı.

Bloomberg HT’ye Türkiye bankalarının durumunu değerlendiren Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Lindsey Liddell, "Şu ana kadar bankacılık sektörü göstergeleri yükseldi. Biliyorsunuz pandemiden kaynaklı bir oynaklık vardı, buna rağmen iyileşen bir operasyon ortamı oldu" dedi.

Varlık kalitesinin zayıflığından dolayı bankalarda dolarizasyonun fazla olduğunu belirten Liddell, "2021 yılı Türk bankaları için zorlu olacak fakat buna rağmen Türkiye’nin 2021’de yüzde 5 büyüyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Liddell, yükselen faiz oranlarının kısa dönemde büyümeyi aşağı yönlü baskılayacağını düşündüklerini söyleyerek, "Tek politika faizinin kullanılması ve sadeleşme adımları çok önemliydi fakat güvenilirliğin yeniden oluşturulmasının zaman alacağını düşünüyoruz" dedi.

Liddell, "Türkiye’nin kendi ülke notu için negatif bir görünüme sahip odluğunu söyleyebiliriz fakat Türk bankalarının fonlama piyasalarına olan erişimini düşündüğümüz zaman durumun bankalar için iyi olduğu söylenebilir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar