Fransa UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım talep etti

Fransa UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım talep etti
Fransız Spor Bakanı, 'asker selamının' sporun ruhuna aykırı olduğunu belirterek UEFA'dan bu konuda yaptırım uygulanmasını istedi.

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme maçında Türkiye ile Fransa karşılaştı. Karşılaşma 1-1 sona ererken Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği harekata destek paylaşımından dolayı kulübü tarafından kadro dışı bırakılan Cenk Şahin olayından sonra Fransa, asker selamını UEFA'ya şikayet etti

Stade de France'da Fransız emniyetinin geniş güvenlik önlemleri aldığı maçta EURO 2020 Elemeleri H Grubu 8'inci maçında Türkiye, deplasmanda Fransa ile 1-1 berabere kalarak liderliğini sürdürdü. Fransızların harekat ve Türkiyeli futbolcuların asker selamı vermesinden ötürü, iptalini istedikleri maçın öncesinde ve sonrasında da herhangi bir sorun yaşanmadı. 

MAÇIN İPTALİNİ İSTEMİŞLERDİ

EURO 2020 eleme maçını iptal etmek isteyen bazı Fransız politikacılar maçın iptali için sosyal medyada kampanya başlatmış, ancak UEFA maçın planlandığı gibi oynanacağını duyurmuştu. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, harekat nedeniyle dün akşam Paris'te Türkiye ve Fransa milli takımları arasında oynanan maça gitmeme kararı almış, Fransız siyasetçi Jean-Christophe Lagarde de Türkiye maçı öncesi"Müttefikimiz Kürtlerin öldürüldüğü operasyonu asker selamı ile destekleyen futbolcuları ağırlamak istemiyoruz" demişti. 

BAKAN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM İSTEDİ

Fransız Spor Bakanı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, 'asker selamının' sporun ruhuna aykırı olduğunu belirterek UEFA'dan bu konuda yaptırım uygulanmasını istedi.

Bazı Türkiyeli futbolcuların asker selamı vermesi nedeniyle Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım uygulanması çağrısında bulunarak, "Fransa Futbol Federasyonu ve maçın sorunsuz şekilde geçmesini sağlayan polislere teşekkür ederiz. Türkiyeli futbolcular sportmenliğe aykırı şekilde askeri selam vererek bu çabaları berbat ettiler. UEFA'dan örnek bir yaptırım talep ediyorum" dedi. 

Türkiyeli futbolcularının asker selamının televizyonlar tarafından gösterilmemesine de tepki geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Stade de France'da Türkiyeli oyuncuların asker selamı verdiğini gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar