Fransa ve Britanya'da kapalı alanlarda maske takmak zorunlu olacak

Fransa ve Britanya'da kapalı alanlarda maske takmak zorunlu olacak
İki ülke Coronavirus salgını nedeniyle yeni önlemler alıyor.

Avrupa'da Coronavirus salgınında normalleşme dönemine geçilse de bazı ülkeler salgını kontrol altında tutmak için maske zorunluluğu gibi önlemleri daha sıkı uygulamaya çalışıyor.

Avrupa’da Covid-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen Britanya ve Fransa, kapalı yerlerde maske takılmasının zorunlu hale getirilmesi konusunda yeni önlemler almak için hazırlanıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,1 Ağustos tarihinden itibaren kapalı kamusal alanlarda maske takılmasının zorunlu hale getirilmesini istediğini söyledi.

Macron, "14 Temmuz Ulusal Gün" kutlamaları dolayısıyla televizyon kanallarına yaptığı ortak açıklamada, "Virüse karşı en iyi korunma maske takılması, sosyal mesafe ve el yıkama." diye konuştu.

Fransa’da şu ana kadar salgın yüzünden 30 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Britanya Sağlık Bakanı Matt Hancock ise ülkesinde mağaza ve süpermarketlerde maske takılmasının zorunlu hale getirileceğini söyledi. Hancock, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, virüsün kontrol altında tutulması noktasında dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Stratejilerinin virüsü kontrol altında tutarak normal hayata dönüşü mümkün olduğu ölçüde sağlamak olduğunu kaydeden Hancock, bu kapsamda 24 Temmuz itibarıyla marketlerde maske takmayı zorunlu hale getireceklerini belirtti.

MASKE TAKMAYANA SATIŞ YAPMAMA HAKKI OLACAK

Maskenin aynı zamanda müşterilere alışveriş yapma noktasında güven de vereceğini ifade eden Hancock, "Yeni kural çerçevesinde maske takmayanlara 100 sterline kadar para cezası verilebilecek." dedi.

Hancock, kişinin maske takmaması durumunda marketlerin satış yapmama hakkı olacağını ve polise haber verebileceğini duyurdu.

Britanya'da 15 Haziran'da da toplu ulaşımda maske takılması zorunlu hale getirilmişti. Covid-19 nedeniyle 44 bin 830 kişinin aol altında ttını

yitirdiği Britanya, can kaybı bakımından Avrupa'da birinci, dünya genelinde ABD ve Brezilya'dan sonra üçüncü sırada bulunuyor. (Euronews) 

Öne Çıkanlar