Fuat Oktay, Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını savundu

Fuat Oktay, Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını savundu
Gazeteci Sedef Kabaş'ın sözlerinin ifade özgürlüğü sınırları içinde yer almadığını savunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, muhalefete tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın sözlerinin hakaret içerdiğini savundu ve "Cumhurbaşkanımızı hedef alan hakaret dilini kınıyoruz" dedi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğünün sınırları her ne kadar geniş olsa da hakaret bu sınırlar içinde yer alamaz. Muhalefetin bir kez de olsa bizleri şaşırtmasını ve yanlışa yanlış demesini beklerdik. İfade özgürlüğünün sınırları her ne kadar geniş olsa da hakaret bu sınırlar içinde yer alamaz, almamalıdır da. Bunun tüm çağdaş demokrasilerdeki karşılığı suçtur. Failleri de adalet önünde hesap vermelidir.  Cumhurbaşkanımızı hedef alan hakaret dilini kınıyor ve reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kabaş, TELE1'de katıldığı programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullandıktan sonra tutuklanmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar