Galatasaray, Lokomotiv Moskova maçında 'kural hatası' olduğu gerekçesiyle UEFA'ya başvuruyor

Galatasaray, Lokomotiv Moskova maçında 'kural hatası' olduğu gerekçesiyle UEFA'ya başvuruyor
Rusya temsilcisinden Dmitri Jivoglyadov'un aynı pozisyonda iki kez sarı kart görmesine rağmen oyundan atılmadığı iddia edildi. UEFA'ya yapılacak başvurunun ardından maç tekrar edilebilir.

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe akşamı oynanan Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçında konuk ekibin formasını giyen Dmitri Jivoglyadov 2 sarı kart görmesine rağmen oyundan atılmadı.

Yaşanılan bu olayın ardınan Galatasaray’ın konuyu UEFA’ya taşıyacağı öğrenildi. UEFA’nın alacağı karara göre, maçın tamamının ya da ikinci sarı kartın çıktığı andan sonrasının tekrar oynanması ihtimali olabilir.

Maçta 90+1’de Kerem Aktürkoğlu’nu çekerek düşüren Dmitri Jivoglyadov pozisyonun hemen ardından hakem Sandro Scharer tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Pozisyonun ardından oyuncular arasında yaşanan itişmelerin ardından aynı oyuncuya bu kez kavgaya karışıp tribünlere doğru hareket yaptığı için tekrar sarı kart gösterildi.

Ancak Dmitri Jivoglyadov, görüğü ikinci sarı karta rağmen mücadeleye devam etti.

Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu maçın hakemine durumu söylese de Rusya ekibi mücadeleye 11 kişi devam etti.

Böyle bir hata "kural hatası" olarak değerlendiriliyor ve maç ya en baştan ya da oyuncunun atılması gerektiği dakikadan itibaren tekrar oynatılabiliyor. Galatasaray’ın bu konuda başvuruda bulunacağı aktarıldı.

Öne Çıkanlar