Galatasaray teknik direktörlük için Roberto Donadoni ile görüşecek

Galatasaray teknik direktörlük için Roberto Donadoni ile görüşecek
İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio, Galatasaray Sportif Direktörü Sensibile'nin Roberto Donadoni ile görüşeceğini yazdı.

Dursun Özbek'in başkan seçildiği Galatasaray'da öncelik yeni teknik direktörün kim olacağını belirlemek. Sarı-kırmızılılar İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent ile yoluna devam etmeyi düşünmüyor. Kulüpte Okan Buruk, Marco Rose ve Roberto De Zerbi öne çıkan isimler oldu. Ancak İtalyan basınından yeni bir iddia geldi.

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio, Galatasaray Sportif Direktörü Pasquale Sensibile'nin İtalyan teknik direktör Roberto Donadoni ile görüşeceğini yazdı. Habere göre Sensibile, Donadoni ile anlaşılması için ısrar ettiğini ve İtalyan teknik direktörün Galatasaray için en güçlü aday olduğu yazıldı.

58 yaşındaki deneyimli isim bugün öğleden sonra İstanbul'da Pasquale Sensibile ile buluşacak. 

ROBERTO DONADONI KİMDİR?

9 Eylül 1963'te Cisano Bergamasco'da doğan Roberto Donadoni eski İtalya milli futbolcudur. Futbolculuk kariyerinde Atalanta, Milan, Al Ittihad ve New York MetroStars forması giydi.

Donadoni Milan'da önemli başarılara imza attı. İtalyan eski futbolcu, kırmızı-siyahlılarda Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere 18 kupa kazandı.

2000 yılında futbolculuk kariyerini sonlandıran Roberto Donadoni, ilk teknik direktörlük deneyimini 2001 yılında Citta di Lecco ile yaşadı. Donadoni daha sonra Livorno, Genoa, İtalya Milli Takımı, Napoli, Cagliari, Bologna ve Shenzhen FC'de görev aldı.

Roberto Donadoni 11 Ağustos 2020'den beri boşta bulunuyor.

Öne Çıkanlar