Gazeteci Altay hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gazeteci Altay hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Gazeteci Rojin Altay hakkında 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' iddiasıyla açılan davada yakalama kararı çıkarıldı.

Gazeteci Rojin Altay ve 3 çocuk hakkında "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü.

Anadolu 1’nci Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Altay ve avukatları katılmadı. Dosya kapsamında yargılan çocukların avukatları söz alarak, dosyada varsa eksik hususların giderilmesini istedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Altay’ın savunması alınmak üzere hakkında yakalama kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) 4 Şubat 2021’de kuruluşunu ilan etmek üzere Kadıköy’de bir araya geldiği sırada yapılan polis saldırısı sonrasında haber takibi yapan gazeteci  Rojin Altay, Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş yanı sıra 49 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Altay, ters kelepçelenerek Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Altay, regl olduğunu paylaşmasına rağmen çıplak aramaya maruz kaldı. Fiziksel şiddet, hakaret ve çıplak aramaya maruz kalan Altay hakkında daha sonra "Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet etmek" iddiasıyla iddianame hazırlandı. İddianame Anadolu 1’inci Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Duruşma 11 Mayıs’a ertelendi. (MA)

 

Öne Çıkanlar