Geneleve kayyım atandı

Geneleve kayyım atandı
Kayyım olarak atanacak kişiler Vergi Dairesi Başkanlığı'nca görevlendirilecek.

Bursa polisinin yürüttüğü fuhuş soruşturmasında Adana’da işletilen iki geneleve mahkeme kararıyla kayyım atandı. Mahkeme, kayyım olacak kişilerin ilin Vergi Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirilmesi kararını verdi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Bursa Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri Adana, Mersin ve İzmir’den Bursa’ya getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdıkları iddia edilen  gruba dönük 6 aylık takibin ardından operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 11’i tutuklandı. Zanlıların kadınları eskort siteleri üzerinden fuhuşa zorladıkları, günlük 50 bin lira kazandıkları ve lüks bir hayat sürdükleri ileri sürülen soruşturma neticesinde Suç Gelirleri İle Mücadele Büro Amirliği grup üyelerinin mal varlıklarına el konulması talebinde bulundu. Bursa 2’nci Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla zanlılara ait 16 lüks araç, 10 ev ile arsa ve şirket olmak üzere 3 milyon 298 bin TL değerindeki mal varlıklarına el konuldu.

KARARDA ‘SOSYAL KONUT’

Soruşturma sonrasında Mahkeme zanlıların işlettiği Adana’daki 2 geneleve de kayyım atanmasına hükmetti. Kararda, "2 gayrimenkulün Sosyal Konut (Genelev) olduğu, (her ne kadar şüphelinin adına kayıtlı olsa da üçüncü şahsa kiralanmış olabileceği hususunun atanan kayyım tarafından değerlendirilmesi), kayyım olarak görevlendirilmesi yapılacak olan kişilerin ilgili ilin Vergi Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirilmesi" denildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar