Gergerlioğlu, Ankara Barosu’nun sansürlenen işkence raporunu BM'ye taşıdı

Gergerlioğlu, Ankara Barosu’nun sansürlenen işkence raporunu BM'ye taşıdı
'Ankara Barosu’nun açıklamadığı Ankara Emniyeti işkence raporu için BM’ye gidiyorum.'

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Emniyeti'nde 'FETÖ'ye üye olduğu iddia edilen kişilerin gözaltı sırasında işkenceye uğradığı yönündeki iddiaların yer aldığı Ankara Barosu'nun raporunu Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuru yaptı.

Son olarak Ankara Barosu Başkanı Kemal Koranel’in istifasıyla yeniden gündeme gelen işkence raporunun açıklanmamasına yönelik tepkiler sürüyor.

Başından beri Ankara Barosu’nun raporu kamuoyuna duyurmasını talep eden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeni bir adım atarak konuyu BM’ye taşıdıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Gergerlioğlu şu ifadeleri kullandı:

"Artık Türkiye’de işkence örtbas edilemeyecek! Aylardır Ankara Barosu’nun açıklamadığı Ankara Emniyeti işkence raporu için BM’ye gidiyorum. BM keyfi tutuklamalar çalışma grubuna başvurduk. BM işkenceye karşı sözleşme hükümleri esas alınarak başvurumuzu yaptık."

Geçtiğimiz 25 Ocak’ta Ankara Emniyeti’nde gözaltında tutulan bir gruba işkence yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Daha önce de işkenceyle anılan Ankara Emniyeti hakkındaki iddialar üzerine Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi harekete geçmiş, işkenceyi raporlamıştı.

Ancak Ankara Barosu Yönetimi raporu kamuoyuna açıklamayarak, adres olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göstermiş, isteyenlerin oradan talep edebileceğini kamuoyuna duyurmuştu

Baro yönetimine tepki gösteren İnsan Hakları Merkezi üyesi avukatlar da bir bir istifa etmişti. Eleştirilerin odağındaki isim olan Baro Başkanı Kemal Koranel de geçtiğimiz günlerde hatasını kabul ederek istifasını sunmuştu. 

Öne Çıkanlar