Gergerlioğlu hakkında 'FETÖ' imasında bulunan Şentop'un Samanyolu TV röportajı ortaya çıktı

Gergerlioğlu hakkında 'FETÖ' imasında bulunan Şentop'un Samanyolu TV röportajı ortaya çıktı
Meclis Başkanı Şentop, Gergerlioğlu'nun abdest alırken gözaltına alınması hakkında, 'Namaz ve abdest üzerinden tartışmanın yürütülmesini FETÖ'cü bir yöntem olarak görüyorum' demişti.

ARTI GERÇEK -HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü. Gergerlioğlu vekilliğinin düşürülmesinin yasaya aykırı olduğunu belirterek HDP milletvekilleri ile birlikte bekleyerek Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı iptal başvurusunu sonucu gelinceye kadar Mecliste adalet nöbeti tutmaya başladı. Meclisteki eylemi birkaç gün devam eden Gergerlioğlu'na sabah namazı saatlerinde, lavaboda abdest aldığı sırada polis tarafından müdahale edildi. Gergerlioğlu pijama ve terlikli haldre yaka paça, sabah namazını kılmasına, abdest almasına izin verilmeden gözaltına alındı.

Gergerlioğlu'nun yaka paça gözaltına alınması ve abdest almasına izin verilmemesi dün TRT’de konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a soruldu. "FETÖ"cü imasında bulunan Şentop'un bu konudaki cevabı şöyle oldu: "Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini FETÖ'cü bir yöntem olarak görüyorum".

"FETÖ"cü imasında bulunan Şentop'un daha önce oğluyla birlikte Samanyolu TV'ye çıktığı ve demeç verdiği ortaya çıktı. Söz konusu videoda bir sınavda (muhtemelen liselere geçiş sınavı) sorulan 100 sorunun tamamını doğru cevaplayan oğluna (Selahattin Şentop) Samanyolu TV muhabiri mikrofon uzatıp duygularını sorduktan sonra aynı mikrofonu babası ,dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop'a uzatıyor. Mustafa Şentop da "Ben de çok memnunum, Allah'a şükrediyoruz." diyor.

Öne Çıkanlar