Gergerlioğlu: Her an vekilliğim düşürülebilir, ama biz de boyun eğmeyeceğiz

Gergerlioğlu: Her an vekilliğim düşürülebilir, ama biz de boyun eğmeyeceğiz
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Artı TV'de açıklamalarda bulundu.

Artı TV'de yayınlanan Veysel Ok ile İnsan Hakları Ajandası programına konuk olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Her an vekilliğim düşürülebilir, ama biz de boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapma" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı. Gergerlioğlu konuyla ilgili Artı TV'ye açıklamalarda bulundu. 

'TÜM BAKANLIKLARI HAK TALEPLERİ İLE RAHATSIZ EDİYORUM'

Gergerlioğlu, "Geldiğimiz noktada çıplak aramayı dile getirdiğimiz için memnunum. Belki vekilliğime mal oldu. Ben çıplak aramayı gündeme getirdiğimde, "öylesine hassas bir yere dokunuyorum ki benim vekilliğime mal olabilir acaba acaba dursam mı yoksa devam etsem mi" diye kendi kendime sordum. Ama eğer dedim, "Ömer sen bir insan hakları savunucusuysan yıllardır adalet onur şeref mücadalesi verdiysen susamazsın" dedim ve devam ettim. Her an vekilliğim düşürülebilir böyle bir durum var. Ama biz de boyun eğmeyeceğiz" dedi.

'TÜRKİYE'DE ÇIPLAK ARAMAYI REDDEDEBİLEN KİMSE YOK'

Gergerlioğlu çıplak arama tartışmalarına ilişkin ise, "Türkiye'de çıplak aramayı reddedebilen kimse yok. Özlem Zengin bile kabul ediyor. Ne yapacağını ne diyeceğini bilemiyor. Bu çaresizlik içerisinde bataklıktaki çırpınış." dedi.

 

Öne Çıkanlar