Gergerlioğlu'ndan fezlekelere yanıt: Oyumuz artıyor, bu çabalar beyhude

Gergerlioğlu'ndan fezlekelere yanıt: Oyumuz artıyor, bu çabalar beyhude
HDP’li 40 kişi hakkında hazırlanan dokunulmazlık dosyası TBMM'ye ulaştı. Gergerlioğlu, ‘Tüm engellemelere rağmen oy oranımız artıyor’ diyerek fezlekelerin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK -  Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da bulunduğu milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin 40 dokunulmazlık dosyası TBMM'ye ulaştı. Fezlekelere ilişkin ilk tepki Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan geldi. + Gerçek’e açıklama yapan Gergerlioğlu, "Meclise gelen bin 500’e yakın fezlekenin yüzde 90’ı bize geliyor. Maalesef acı ama gerçek. Durdurulmak istenen bir parti olarak sussak da konuşsak da fezleke geliyor" dedi. 

‘FEZLEKE GELDİ DİYE VAZGEÇECEK DEĞİLİZ’ 

Gergerlioğlu, hazırlanan fezlekelerin tek amacının HDP’yi siyaset dışı bırakmak olduğunu dile getirerek, "Bizi durdurmaya çalıştıkları bu yöntemlerle bir yere varamazlar. Sırf fezleke geldi diye yolumuzdan dönecek değiliz. Bunların hepsi tamamen siyasi çıkarları gösteriyor" dedi. 

HDP’li milletvekillerine susturmaya çalışanların diğer yandan ilçe örgütlerinde insanları susturmaya çalıştığını söyleyen Gergerlioğlu, "Polisler il binalarımda girerek, GBT yapıyor, insanları engellemeye çalışıyor. Nefret söylemleriyle partimize yönelik düşmanlar yaratıp, sonra o düşmanlar saldırılara neden oluyor. Bu kadar nefret, dışlama, ötekileştirme, şeytanlaştırma sonucunda saldırılar yaşanıyor, HDP siyaseten engellenmeye çalışılıyor. Ancak asla bu şekilde bir yere varamayacaklar" dedi. 

HDP kitlesinin baskı ile geri adım atmayacağını söyleyen Gergerlioğlu, "Gerek Kobanê kumpas davası gerekse parti kapatma davasında, HDP kitlesi bizi hiç yalnız bırakmadı. Kamuoyu da bunu görüyor. Tüm engellemelere rağmen oy oranımız artıyor. Her yerde kitlemizi arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bizim gündemimiz fezleke değil, erken seçimdir. Bu tür çabaları da beyhude görüyoruz" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar