'Gezen tavuk' fabrikasyon çıktı

'Gezen tavuk' fabrikasyon çıktı
Kayseri Yumurta Üreticileri Birliği, büyük talep gören "gezen tavuk yumurtası"yla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. YAŞAM- İddiaya göre, bazı satıcılar,...

Kayseri Yumurta Üreticileri Birliği, büyük talep gören "gezen tavuk yumurtası"yla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

YAŞAM- İddiaya göre, bazı satıcılar, halk arasındaki "Üzerinde kir bulunan yumurta doğal yumurtadır'’ anlayışını istismar ederek aldatmaca bir yöntem uyguluyor. dünya.com.tr'de yer alan habere göre, satıcılar, fabrikalarda diğerlerinden daha ucuza satılan kirli yumurtaları aldıktan sonra, üç-dört katı fiyatla ve ‘'gezen tavuk yumurtası’' adıyla piyasaya sürüyor.

Özellikle gezen tavuk yumurtası aramanın gereksiz olduğunu belirten Kayseri Yumurta Üreticileri Birliği (Yum-Bir) Başkanı İbrahim Afyon, fabrikada üretilen yumurtaların daha hijyenik olduğunu savundu. Afyon sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür yumurtaların ticari yumurtalardan hiçbir farkı yoktur. Hatta ticari yumurtaların şu avantajı vardır; hijyeniktir, yediği yem bellidir, bulunduğu ortam bellidir, aşılamaları ilaçlamaları zamanında yapılır ve kontrol altındadır."

Yumurtaların üzerindeki kirin, algının aksine sağlıksız olduğunu vurgulayan Afyon, "Yumurtanın üzerindeki kir aksine zararlıdır. Yumurtanın üzerindeki gözenekten içeri geçebilir. Bunlar hijyen dışıdır" dedi.Yetkililere göre, yumurtada en çok dikkat edilmesi gereken kurallar, yumurtanın ambalajsız alınmaması, paketlerin üzerindeki son kullanma tarihine bakılması ve yumurtanın temiz olmasına dikkat edilmesi.

Öne Çıkanlar