Gezi davası avukatları: Bu tiyatroya ortak olmamak için mahkeme heyetinizi reddediyoruz

Gezi davası avukatları: Bu tiyatroya ortak olmamak için mahkeme heyetinizi reddediyoruz
Gezi davasında duruşmayı terk eden avukatlar, mahkeme heyetini reddetme gerekçelerini açıkladı.

ARTI GERÇEK - Gezi davasının 28 Ocak'ta görülen son duruşmasında sanık avukatları reddi hakim talebinde bulunarak mahkemeyi terk etmişlerdi.

Gezi Parkı eylemleri sürecinde kurulan Taksim Dayanışması, Twitter hesabından paylaştığı görüntülü açıklamada, Gezi davasının avukatları Hürrem Sönmez, Fikret İlkiz, Özgür Karaduman, Mehmet Durakoğlu, Ayhan Erdoğan ve Köksal Bayraktar, "Bu filmi görmüştük biz. Deliller muğlak, tanıklar şaibeli, karar sipariş üzerine. Hukuku bitirdiler, bu heyeti kabul etmiyoruz, Gezi'yi savunan kimse yalnız değildir. Milyonlarca şahidimiz var" diyerek son duruşmayı terk etme ve mahkeme heyetini reddetme gerekçelerini açıkladı.

'3.5 MİLYON KİŞİ ANAYASAL,DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANMIŞLARDI'

Hürrem Sönmez: Mahkemeniz psikolojik rahatsızlıkları olduğu anlaşılan tanığın ifadelerinden yola çıkarak  kıymetlendirilen deliller vesilesiyle, iddianamede yer verilen 'uluslararası bağlantılar', 'finansal ilişkiler' iddialarına dayanak bulma geyretindedir. Saklanacak bir şey yoktur. Müvekkilimin de aralarında bulunduğu 3.5 milyon kişi anayasal, demokratik hakkını kullanmışlardır.

'KİMSEDEN GİZLEYECEK BİR ŞEYİMİZ YOK'

Fikret İlkiz: Size hiç güvenimiz yok. Biz geziyle ilgili olarak, 'ben yapmadım', 'görmedim', 'etmedim' demiyoruz. Basın açıklaması mı, benim  müvekkillerim yaptı. Herhangi bir sanığı bizim yüzümüzden tutuklu tutuyorsanız, tutmayın. Bize sorun ki açıklayalım. Kimseden gizleyecek birşeyimiz yok.

 

'YARGILAMA' ADI ALTINDAKİ BU TİYATROYA ORTAK OLMAMIZ BEKLENEMEZ'

Özgür Karaduman: Kıymetlendirilmiş bir iddianame ve akıl sağlığı yerine olup olmadığı bile belli olmayan, kıymetlendirilmiş bir tanıkla hızla cezalandırma yoluna gidilmek istenmektedir. Eğer savunma bizzat yargıçlar tarafından engellenirse, bizim de yargılama adı altındaki bu tiyatroya ortak olmamız beklenemez.

'TAHAMMÜL NOKTASINI GEÇTİĞİMİZİ ÖZELLİKLE VURGULAMAK İSTİYORUM'

Mehmet Durakoğlu: Heyetinizin vaktiyle özel olarak kurulmuş olması uygulamaların bizim açımızdan çok özel anlamlar teşkil etmesi dolayısıyla bugün itibariyle tahammül noktasını geçtiğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.

'BU SİYASİ BİR HESAPLAŞMA'

Ayhan Erdoğan: Ali İsmail Korkmaz'ı öldüren polis Mevlüt Saldoğan, İşlediği cinayet nedeniyle işinden atılması ve 'mağdur' olduğunu iddia etmesi nedeniyle şikayetçi. Davaya katılması kararınızın başka bir anlamı var. Bu siyasi bir hesaplaşma olduğu gösteriyor. Böyle sürese Gezi sürecinde suç işlemiş kamu görevlilerini de savunmuş oluyorsunuz.

'YARGI GÖREVİNİ YAPAN AVUKATLAR OLARAK HEYETİNİZİ REDDEDİYORUZ'

Köksal Bayraktar: Tanık bizden gizli dinleniyor. İfadelerin bir kısmı avukatlara gönderilirken bir kısmına gönderilmiyor. Yani kanuna aykırı delil aynı zamanda kaçırılmak isteniyor. Bu nedenle yargı görevini yapan avukatlar olarak heyetinizi reddediyoruz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar