Gezi Direnişi ve Portakal yandaşların hedefinde

Gezi Direnişi ve Portakal yandaşların hedefinde
Yandaş medya 'FETÖ’cü olmakla suçladığı Gezicileri yine hedef tahtasına oturttu: 'Harekete geçtiler.'

ARTI GERÇEK - AKP hükümetinin iç politikada sıkıştığı her an yeniden ısıtıp gündeme getirdiği Gezi Direnişi, yandaş medyanın da yeniden diline pelesenk olmuş durumda.

Gezi İsyanı, kent ve çevre talanına karşı başlamış, ardından 'hükümet istifa' sloganları ile yurt genelinde milyonları sokağa dökmüştü. Gezi direnişi 5 yıl aradan sonra yeniden hem iktidarın hem de kendisine bağlı medyanın gündeminde. 

İktidar medyası, Gezi Direnişi'nin bir yıldır iddianamesiz tutuklu olan Osman Kavala ve kurucuları arasında yer aldığı vakıfça finanse edildiği yönündeki iddiaları gündemde tutmaya devam ediyor. Hükümet ise 5 yıl sonra başlattığı soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi ifadeye çağırdı.

KORKU NEFRETE DÖNÜŞTÜ: GEZİ KABUSU YENİDEN SAHNEDE

Yandaş medya Gezi'yi bu kez de 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkilendirmeye ve bu eylemlerle anılan isimleri 'FETÖ'cülerle aynı hedef tahtasına koyarak linç etmeye çalışıyor.

Yeni Şafak gazetesi, "Gezi Organizatörleri 9 ülkede harekete geçti. Saldırıya geçtiler" sürmanşetiyle Gezi Direnişi’ne katılanları hem PKK’li hem ‘FETÖ’cü hem de Soroscu olmakla suçladı. Bunu da dün medyaya yansıyan bir haber üzerinden kurguladı.

Gazete, "FETÖ’cüler kaçırılıyor ve işkence görüyor" haberlerinin 9 ülkede aynı anda yayılmaya başladığını yazdı ve bunu da Almanya’daki gazetecilik kuruluşu Correctiv’in yaydığını ileri sürdü. Bu iddiasını da can güvenliği olmadığı için Almanya’ya gitmek zorunda kalan gazeteci Can Dündar’ın içerik sağladığını belirttiği Correctiv ve destekçi kuruluşu üzerinden ‘kanıtlamaya’ kalkıştı.

Gazete, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının organizatörlerinin de söz konusu kurumlar tarafından desteklendiğini öne sürdü.

TEPKİ ÇEKEN GAZETE PORTAKAL’I HEDEF GÖSTERDİ

Bir diğer yandaş gazete Milat ise Fransa’da ekonomik adaletsizliğe karşı başlayan halk isyanını örnek gösteren FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ın 2 işareti yaptığı fotoğrafını kullanarak "Provakatör" dedi.

Gazete sürmanşetinde, Portakal’ın ‘PKK’ye teşekkür ettiğini ve HDP’yi parlattığını’ öne sürerek, ana akım medya arasında farklı yayın çizgisiyle dikkat çeken kanalı ve spikerini "halkı sokağa çağırıyor" diyerek hedef gösterdi.

ERDOĞAN SEVDALISI ‘SABIKALI’ GAZETE

Gazete, Ankara patlamasının hemen ardından attığı "Başkan Erdoğan" başlığıyla infiale yol açmıştı.

İktidara yakınlığıyla bilinen ve Erdoğan övgüsüyle sık sık manşetlerini süsleyen Milat, 13 Mart 2016’da Ankara'nın merkezinde 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ertesinde (14 Mart 2016) attığı manşetle hatırlanıyor.

Ankara saldırısını manşetten görmeyen ve küçük bir bölümünü ayıran gazete, "Başkan Erdoğan" başlığını atmıştı.

"Milletin yüzde 56'sı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti 1. Başkan'ı olarak görmek istiyor" ifadelerini kullanan gazete, Erdoğan için partili cumhurbaşkanı olarak göreve gelmesinin ardından "Milletin evladı, Yeni Türkiye’nin mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başkan’ı oldu" manşetini atmıştı.

 

Öne Çıkanlar