Göçmen çocuğa cinsel saldırıda bulunan Mehmet Lastikçi serbest bırakıldı

Göçmen çocuğa cinsel saldırıda bulunan Mehmet Lastikçi serbest bırakıldı
Çorum’da göçmen çocuğa cinsel saldırıda bulunan Mehmet Lastikçi, 22 gün hapishanede kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çorum'da bir firmanın satın alma müdürü olan 51 yaşındaki Mehmet Lastikçi, kağıt toplama işçisi olan göçmen bir çocuğa cinsel saldırıda bulundu. Olay görgü tanığı bir kadının ihbarı üzerine gün yüzüne çıkarken, Lastikçi İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Mehmet Lastikçi'yi gözaltına aldı. Polisteki ifadesinden sonra adliyeye çıkartılan Lastikçi tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Lastikçi, 22 gün hapishanede kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre; Suriyeli göçmen bir ailenin üç çocuğundan biri olan Y.H.F.A.S, Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede, Mehmet Lastikçi tarafından cinsel istismara uğradığını ifade etti.

SANIK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Cinsel istismar sanığı Mehmet Lastikçi ise çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmada, olayın olduğu gece ikametgâhının altında bulunan berbere gittiğini aktararak, elinde boş su şişesi olduğunu bunu çöpe atmak için çöp konteynırının yanına gittiğinde bu çocuğu gördüğünü ve boş şişeyi çocuğa uzattığını kaydetti. Durumuna acıdığı için çocuğa 5-10 lira haçlık verdiğini ileri süren Lastikçi, "Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar