Gözaltındaki sendikacı ve siyasetçiler serbest

Gözaltındaki sendikacı ve siyasetçiler serbest
SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden için adli kontrol kararı alındı.

ARTI GERÇEK - Ankara'da 2016 yılında yapılan 'Beyaz Bayrak' eylemi gerekçe gösterilere gözaltına alınan aralarında sendikacı ve siyasi parti yöneticilerinin de bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı. 

Ankara'da 26 Kasım sabaha karşı yapılan ev baskınlarında SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, SES üyesi Ramazan Taş, TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, TÜM BEL-SEN Merkez Yürütme Kurulu üyesi Adem Kaya, TÜM BEL-SEN Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Güler, HDP eski il yöneticileri Bahadır Demircan ve Haydar Üstündağ, HDP Yenimahalle eski İlçe Eş Başkanları Mahabat Akın ve Zeki Işıl, HDP Çankaya eski ilçe yöneticisi Davut Çalışır, DBP üyesi İbrahim Onat ile Lezgin Kutup ve Aydın Keleş gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan HDP eski il yöneticisi Tansunur Şengül de ifade vermek için ertesi gün gittiği emniyette gözaltına alınmıştı.

SES EŞ GENEL BAŞKANINA ADLİ KONTROL

Sokağa çıkma yasakları döneminde yaşanan hak ihlallerine karşı Sakarya Caddesi'nde yapılan 'Beyaz Bayrak' eylemi nedeniyle gözaltına alınan sendikacı ve siyasetçiler bugün Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. 'Örgüt propagandası' suçlaması yöneltilen 14 kişiden SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken, diğerleri savcılıktan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gönül Erden de mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sokağa çıkma yasaklarına karşı Beyaz Bayrak İnisiyatifi tarafından 20 Ocak 2016 tarihinde Sakarya Caddesi'nde yapılan ‘Beyaz Bayrak’ eylemine çok sayıda sivil toplum örgütü de destek vermişti.

Öne Çıkanlar