Gram altının fiyatı 900 TL'yi geçti: Yatırımcı güvenli liman arayışında

Gram altının fiyatı 900 TL'yi geçti: Yatırımcı güvenli liman arayışında
Yatırımcıların güvenli limana yönelmesiyle spot altın yeni haftaya 2 bin doların üzerinde başladı. Geçen haftayı 884 liradan kapatan gram altın yeni haftada 910 lira seviyesinde...

Yatırımcının güvenli limanı altında fiyatlar yükseliyor. Altının onsu uluslararası piyasalarda 2 bin doları geçti. Gram altın ise geçen haftayı 884 liradan kapamıştı, haftaya yükselişle 910 lira civarında başladı. Çeyrek ve cumhuriyet altınının da fiyatları arttı.

Jeopolitik risklerle birlikte altın fiyatları da tırmanışını sürdürüyor. Geçen hafta yüzde 5 yükselen spot altın, yeni haftaya da yükselişle başladı. Uluslararası piyasada altının onsu yüzde 1 primle psikolojik 2 bin dolar seviyesinin üzeri gördü ve ardından az bir miktar geri çekildi. Ancak altının onsu yine 2 bin dolar sınırında bekliyor. 

Türkiye’de ise gram altın haftayı 884 lira ile kapamıştı. Ancak uluslararası piyasalarda altının onsunun yükselmesiyle birlikte Türkiye’de de altın fiyatları harekete geçti. Gram altının fiyatı 910 liraya yükseldi. Çeyrek altın ise 1471 lira civarında işlem görüyor. Cumhuriyet altını ise 6 bin lira sınırını aştı, satış rakamı 6 bin 58 lira.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklaması piyasalarda oynaklığı artırmış durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar