Greta: Hem salgınla hem de iklim kriziyle mücadele etmeliyiz

Greta: Hem salgınla hem de iklim kriziyle mücadele etmeliyiz
Greta Thunberg, geçen ay koronavirüse yakalanmış olabileceğini ve yayılmasını önlemek için kendisini karantinaya aldığını duyurmuştu.

Modern çevreci hareketi simgeleyen Dünya Günü’nün 50'inci yıldönümünde konuşan iklim aktivisti Greta Thunberg, mücadelenin koronavirüs (Covid-19) salgınına odaklanmasının iklim krizi gerçeğini ortadan kaldırmadığını söyledi.

Bir video konferansa katılan 17 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, koronavirüs salgınıyla ve iklim kriziyle aynı anda mücadele etmek gerektiğini söyledi.

Thunberg, "Bugün Dünya Günü ve bu bize, iklim ve çevresel acil durumun hâlâ devam ettiğini hatırlatıyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele ederken aynı zamanda iklim krizi ve çevresel acil durumla da mücadele etmeliyiz çünkü bu iki krizi de derhal çözmeliyiz" dedi.

Salgın nedeniyle bilim insanlarını ve uzmanları dinlemenin şimdi çok daha fazla önem kazandığını vurgulayan Thunberg, "Bu tüm krizler için geçerli, ister koronavirüs krizi olsun ister iklim krizi, ki iklim krizi hâlâ devam ediyor ve yavaşlamıyor, bunun gibi zamanlarda bile" ifadelerini kullandı.

Greta, geçen ay koronavirüse yakalanmış olabileceğini ve yayılmasını önlemek için kendisini karantinaya aldığını duyurmuştu.

Dünya çapında karantinaya girilmesinin çevre üzerinde göreceli olumlu etkileri gözlemleniyor. Pek çok bölgede hava kirliğinde azalma görülüyor, suların daha berrak hale geldiği belirtiliyor ve hatta karbon emisyonlarının düştüğü kaydediliyor.

DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

Dünya Günü, ilk olarak 1969’da ABD’nin San Francisco kentinde düzenlenen UNESCO Dünya Konferansı'nda dünyanın karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla özel gün düzenlenmesi fikri sonucu ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar