Grev yapan öğretmenlere 2099 yılına kadar sınav yasağı

Grev yapan öğretmenlere 2099 yılına kadar sınav yasağı
15 Temmuz darbe girişiminin ardından uzaklaştırılan, sonrasında göreve iade edilen öğretmenleri ÖSYM sakıncalı buldu; 76 yıl boyunca kurumun düzenlediği sınavlara giremeyecekler.

15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte KHK ile ihraç edilen memurların bir kısmı OHAL Komisyonu tarafından suçsuz bulunarak görevlerine iade edildi. Ancak ÖSYM, 2015 yılında greve katılan öğretmenlerinde bulunduğu memurların kurumun sınavlarına girmesini 2099 yılına kadar yasakladı.

BirGün'den Mehmet Bildircin'in haberine göre ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda görev almak isteyen bazı öğretmenler, 2099 yılına kadar engellendiklerini öğrendi.

İzmir’in Selçuk ilçesinde görev yapan bir grup öğretmen, ÖSYM’nin düzenlediği merkezi sınavlarda görev almak istedi. ÖSYM’nin, sınavlarda görev almak isteyen öğretmenlerin başvurması için hazırladığı internet sitesine giren öğretmenler, "Sınavlarda 2099 yılına kadar görev alamazsınız" uyarısıyla karşılaştı. 2099 yılına kadar yasaklı olan öğretmenlerin ortak özelliğinin ise bir dönem haksız yere görevden uzaklaştırılmaları oldu.

Öğretmenlerin büyük bölümünün ortak özelliği KESK, DİSK ve TMMOB’nin 29 Aralık 2015’te, "Savaşa karşı barış" sloganıyla düzenlediği greve de destek veren öğretmenler olduğu öğrenildi.

Eğitim Sen de konuyu, "Eğitim Günlükleri" isimli çalışmasına taşıdı. Sendikadan yapılan açıklamada, "Eğitim Sen MYK, sorunun tamamen çözülmesi için MEB’e gerekli başvuruyu yapacaktır. Öğretmenleri mağdur eden tüm sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir" denildi.

Öne Çıkanlar