'Gri pasaport' iddialarının odağındaki ismin işaret ettiği Fatma Şahin'den açıklama

'Gri pasaport' iddialarının odağındaki ismin işaret ettiği Fatma Şahin'den açıklama
İddiaların odağındaki isim Artı TV'ye yaptığı açıklamada, 'Neden kimse Fatma Şahin'in konuşmuyor?' ifadelerini kullanmıştı.

Belediyeler aracılığıyla gri pasaport verilen kişilerin yurt dışına kaçırılması gündeminde Artı TV'ye konuşan Ersan Kilit'in açıklamalarında adı geçen AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Belediye bünyesinde daha önceki yıllarda da görevli olarak gidip de dönmeyen kimse olmamıştır" dedi. Açıklamayı paylaşan Belediye Başkanı Fatma Şahin ise iddiaların 'asılsız' olduğunu savundu.

Yeşilyurt Belediyesi'nin yurtdışına gönderdiği 45 kişinin 43'ünün geri dönmemesi olayında 45 kişiye gri pasaport sağladığı iddia edilen Ersin Kilit, Artı TV'de yayınlanan Ustura programında Ahmet Nesin'e konuştu.

'NEDEN HİÇ KİMSE FATMA ŞAHİN'İ KONUŞMUYOR?'

Kilit, "Hiç kimse Fatma Şahin'i araştıralım demiyor, şu an mevcut Antep Belediye Başkanı. Ben bir vatandaş olarak kendi araştırmalarımla bir şeyler öğreniyorsam devlet her türlü öğrenebilir. Bunu öğrenmek istemiyorlar. Resmi kurumlarda bu işi yapan valiler ve belediyeler aynı işlerine devam ediyor. Ama onlar gündemde değil, söz konusu olan Ersin Kilit" ifadelerini kullandı. 

    

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kilit'in iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kilit'in açıklamalarının 'içi boş ve mesnetsiz' olduğunu savunan belediye, "Yapılan araştırma neticesinde görülmüştür ki geçtiğimiz yıl zaten pandemi nedeniyle tüm yurt dışı çalışma ziyaretlerinin iptal edildiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde daha önceki yıllarda da görevli olarak gidip de dönmeyen kimse olmamıştır" dedi.

FATMA ŞAHİN, 'ASILSIZ' DEDİ

İddialara konu olan AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin de söz konusu açıklamayı Twitter hesabından paylaşarak, "Gaziantep Büyükşehir'in adını asılsız, mesnetsiz iddialara karıştırmayı hedefleyen saçma sapan, uydurma ifadelerle ilgili bir açıklama yapmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar