Güven için uluslararası kampanya başladı

Güven için uluslararası kampanya başladı
Açlık grevi kritik aşamayı geçen Leyla Güven için uluslararası kampanya başlatıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in, tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi'nde, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi 73’üncü gününde.  

Güven'e destek için yapılan eylem ve etkinlikler günden güne büyürken, change.org üzerinden de uluslararası bir imza kampanyası başlatıldı.  

İLGİLİ HABER | 73. GÜN: LEYLA GÜVEN'İN AÇLIK GREVİ KRİTİK AŞAMAYI GEÇTİ

Kampanyanın tanıtım yazısında şu ifadeler yer aldı:

 "Tecride son ver

Leyla Güven 73 gündür açlık grevinde.

Leyla Güven 31 Ocak 2018'de Türkiye'nin Efrin'i işgali konusunda eleştirel sözleri nedeniyle tutuklandı.

24 Haziran 2018'de Hakkari milletvekili olarak seçildi.

8 Kasım 2018'de Kürt halkı lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan ve 20 yıldır İmralı adasında sürmekte olan tecridin kaldırılması talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

İmralı adasında tüm dünyanın gözleri önünde senelerdir sürmekte olan bu işkence son bulsun diye son çare olarak canını ortaya koyarak mutlak tecride dur diyor. Böylece, savaş politikalarını diyalog ve müzakere için seçen devletin zulüm ve zalim yüzünü ortaya koyuyor. Leyla Güven'in ardından 300'e yakın tutsak aynı taleple süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı ve bu açlık grevleri de sürmekte.

Tecridin sonlandırılmasını talep ediyor çünkü:

-Bu tecrit AKP faşizminin yükselmesinin başlangıcına denk geliyor. Olağan üstü halin ilanı, ifade özgürlüğünün yasaklanması, örgütlenme hakkı ve hatta yaşam hakkına yönelik ciddi saldırılar bu süreçte yaygınlaştı ve sıradan hale geldi. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı olarak uygulanan tecrit, Türkiye halklarına ve barış içinde birlikte yaşama arzusuna yönelik bir saldırıdır. Türkiye'deki Kürt Sorunu'na demokratik bir çözüm getirilmesinde bir engeldir.

-Devlet ayrıca, Kürt halkını temsil eden, barış için yol haritası hazırlayan ve çatışmayı sona erdirmek için girişimler geliştiren Sayın Abdullah Öcalan'ı tecrit ederek gelecekte barışçıl bir çözüm olasılığını ve şansını ve müzakere masasına geri dönme ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Sevgili dostlar;

Tecritin kaldırılması, Türkiye, Orta Doğu, Dünya ve Kürtler olmak üzere tüm halklar için bir arada yaşamanın barış ve kültürüne yönelik umutların önündeki engellerden birini ortadan kaldırmak demektir. Bu temelde, başta kadınlar olmak üzere, barış ve dayanışmaya inanan tüm insanlara çağrımızdır, tecritin sona ermesi için bu mektubu imzalayın."

İmza kampanyasına şu linkten ulaşılabilir:

https://www.change.org/p/leyla-guven-petition-for-leyla-guven

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar