Hacıbektaş’a ayrılan 5 milyonluk ödeneğin yüzde 60’ı kesildi: Akıbeti bilinmiyor

Hacıbektaş’a ayrılan 5 milyonluk ödeneğin yüzde 60’ı kesildi: Akıbeti bilinmiyor
Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Hacıbektaş’a 5 milyon liralık ödenek ayrıldığını, paranın yüzde 60’lık kısmının akıbetini bilmediğini belirtti.

2021’in UNESCO Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ilan edilmesi nedeniyle Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Külliyesi ve Hacıbektaş ilçesi üstyapı çalışmaları için Cumhurbaşkanlığı tarafından 5 milyon liralık ödenek ayrıldı. Ancak Nevşehir İl Özel İdaresi, ödenekte yüzde 60 kesinti uyguladı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen 5 milyon liralık ödeneğin Hacıbektaş sınırlarında harcanabilmesi için Nevşehir İl Özel İdaresi’ne yetki verildi. Nevşehir İl Genel Meclisi’nde yapılan görüşmede, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, "Bu paranın yüzde 40’ını harcamak şartıyla Hacıbektaş ilçemize vereceğiz. Ana arterlerdeki yapılması gereken asfalt çalışmalarını ihale edecekler. Bununla ilgili bizden de yetki istiyorlar. Bunun yüzde 40’ını kullandırmak şartıyla oylarınıza sunuyorum" dedi.

AKP’Lİ ÜYE: YÜZDE 30 VERELİM

Cumhuriyet’ten Ömer Duran’ın haberine göre bir AKP’li meclis üyesi ise "Yüzde 30 verelim" teklifinde bulundu. Dinç’in bu teklife verdiği "Yok, İçişleri Bakanımızın sözü yerde kalmasın. Yani bize yakışan neyse biz onu yapalım inşallah. Hiçbir zaman kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Siyasi parti olarak Hacıbektaş bizde olmasa dahi Nevşehir’in bir ilçesi. İçişleri Bakanımızın söylediği gibi devletten onun da hakkını alması gerekiyor. Yakışan neyse onu da yapacağız inşallah" yanıtı dikkat çekti.

HACIBEKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI ALTIOK: PARANIN YÜZDE 60’ININ AKIBETİNİ BİLMİYORUM

CHP’li Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ise halk toplantısı sırasında yaptığı konuşmada, Hacıbektaş’a 5 milyon liralık ödenek ayrıldığını, bunun yüzde 40’nın gönderildiğini ancak kalan yüzde 60’lık kısmın akıbetini ise bilmediğini belirtti.

Öne Çıkanlar