Hakkari'de askeri üs bölgesinden üzerine ateş açılan çobandan haber alınamıyor

Hakkari'de askeri üs bölgesinden üzerine ateş açılan çobandan haber alınamıyor
Hakkari merkeze bağlı Kavaklı köyünden hayvanlarını yaylaya otlatmaya çıkaran çoban İsmail Kaya'ya bölgede bulunan askeri üs bölgesinden ateş açıldı.

Hakkari merkeze bağlı Kavaklı (Marinüs) köyünün Çaltepe (Kutus) mezrasından yaşayan yurttaşlardan ve köyün çobanı olan İsmail Kaya, köye yakın bölgedeki yaylada hayvanlarını otlattığı esnada bölgeye yakın üs bölgesinden askerler tarafından üzerlerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu çoban İsmail Kaya ve hayvanlardan herhangi bir haber alınamadı.

‘ÇOBANIMIZDAN HABER ALAMIYORUZ’

Çaltepe köyü sakinlerinden ve hayvanların sahibinden Vahit Kaya olayın saat 16.20 civarlarında olduğunu ve akrabası olan çoban İsmail Kaya’nın kendisini arayarak, ‘koyunları yaylaya çıkardım. Askerler üzerimize ateş açtı hayvanların çoğu korkudan kayboldu. Ne yapacağımı bilemiyorum’ dediğini anlatarak, "Aradan 2 saat geçti çobandan haber alamıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, lütfen sesimizi duyurun" dedi.

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ OLAY

Yaşanan olaydan 18 gün önce kaybolan hayvanlarını aramaya çıkan Hamit Kaya, Kemal Kurt ve Mehmet Duman adlı yurttaşlar da aynı bölgede bulunan askerler tarafından üzerlerine ateş açılarak askerler tarafından darp edilip, hakarete maruz kalmışlardı. (MA)

Öne Çıkanlar