Halep’teki Kürt mahallelerinde şartlar ağırlaşıyor

Halep’teki Kürt mahallelerinde şartlar ağırlaşıyor
Halep'in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahalleleri sakinleri, Suriye hükümet güçlerinin uyguladığı kuşatma nedeniyle temel ihtiyaçlarını güvence altına almak için mücadele veriyor.

Halep'in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahalleleri sakinleri, Suriye hükümet güçlerinin bir aydan uzun süredir uyguladığı ezici kuşatma nedeniyle temel ihtiyaçlarını ve en önemlisi ekmeklerini güvence altına almak için mücadele veriyor.

Hükümete bağlı 4. Zırhlı Tümen 13 Mart’ta iki mahalleyi kuşatma altına alarak un, ilaç ve yakıtın girmesini engelledi ve mahalle sakinlerini zor durumda bıraktı.

Sakinlere göre Şam geçen yıl Halep'teki mahallelerde sıkı önlem alarak bu bölgelere tıbbi ve dizel malzeme girişini kısıtladı.

Mahalle sakinleri, hükümetin tacizinin arttığını, mahalleye giren ve çıkanları uzun saatler beklettiğini, malların girişine ağır vergiler koyduğunu, defalarca kimlik kontroül yaptığını söylüyor.

North Press'e göre, kuşatma altındaki mahalle sakinleri, kontrol noktalarında eşyalarına el konulmasından korkuyorlar.

Şu ana kadar herhangi bir çözüm belirtisi yok çünkü hükümet kontrol noktaları tarafından kuşatmanın nedeni konusunda üst makamlarca verilen emirler dışında herhangi bir açıklama yapılmadı.

4. Zırhlı Tümen, söz konusu malzemelerin iki mahalleye girmesine izin verdiğini iddia etti. 25.000 aileye ev sahipliği yapan kuşatma altındaki iki mahallede insanlar geçim kaynağı sıkıntısı ve yüksek fiyatlardan muzdarip.

Batı mahalleleri Şeyh Maksud ve Eşrefiye, Halep'teki diğer mahallelerden üç hükümet güvenlik kontrol noktasıyla ayrılıyor; Ashrafiyeh, Awared ve Maghsalat al-Cezire.

Öne Çıkanlar