Halil Kasal'ın annesi: Oğlumun elleri kesilmiş, gözleri görmüyor, felçli gibi duruyor

Halil Kasal'ın annesi: Oğlumun elleri kesilmiş, gözleri görmüyor, felçli gibi duruyor
Anne Beyaz Çelik, cezaevinde gardiyanların baskısıyla intihar ettiği ileri sürülen oğlu Halil Kasal'la İzmir F Tipi Cezaevi'nde yaptığı görüşmeyi videoya çekerek anlattı.

Yağmur KAYA


+GERÇEK - Silivri Cezaevi'nden İzmir F Tipi Cezaevi'ne sürgün edilen mahpus Halil Kasal'ın annesi oğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Anne Çelik "Benim oğlumun iki elleri kesilmiş dikişli boğazlı hala kesik ve morarmış. Çocuğumun psikolojisi bitmiş. Çocuğumun gözleri işkence nedeniyle görmüyor. Felç geçirmiş gibi duruyor." dedi.

Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nden işkence iddiaları gerekçe gösterilerek İzmir 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne sürgün edilen mahpuslardan Halil Kasal'ın annesi Beyaz Çelik oğlu ile bir görüşme gerçekleştirebildi. 

Cezaevindeki görüşmeyi anlatan anne Çelik, oğlunun işkence nedeniyle yaraları olduğu ve tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. 

'OĞLUM FELÇ GEÇİRMİŞ GİBİ DURUYOR'

Anne Çelik'in konuşması şöyle:

Benim oğlumun iki elleri kesilmiş dikişli boğazlı hala kesik ve morarmış. Çocuğumun psikolojisi bitmiş. Çocuğumun gözleri işkence nedeniyle görmüyor. Felç geçirmiş gibi duruyor. Benim tek isteğim. İki oğlum; biri şu an Adana Cezaevi'nde diğeri de İzmir'de. Ben de tek başıma yaşıyorum gücüm yetmiyor. İki oğlumun Denizli'deki cezaevine gelmesini ve bir arada kalmalarını istiyorum. 10 yıldır iki kardeş birbirini görmüyor. Avukatların çocuğumla görüşmesini istiyorum. Adalet istiyorum.

 

'BANA BİR TON PSİKOLOJİK BASKI YAPTILAR'

Görüşmeden önce oğlu ile yaptığı telefon görüşmesini kaydeden anne Çelik, Halil Kasal'ın konuşmasını paylaştı.

Halil Kasal şunları söyledi:

- Bana jilet verdiler kendini kes diye. Bana bir ton psikolojik baskı yaptılar. Kesinlikle kendime zarar vermeyi düşünmüyordum. Ben oradan çıktım şimdi durumum iyidir. Şu an ilaç içtiğim için halim yok.

- Kesinlikle kendime zarar vermeyi düşünmüyorum. Adalet sağlanana kadar inşaallah sapa sağlam gitmeye çalışacağım. 

- Boğazım morarık bileklerim halen kesik. Onlar jilet koyup kendini kesersin dediler. Onların koymuş olduğu jiletle kendimi kestim. 

Öne Çıkanlar