Halit Ayar’ın ardından İsmail Bayar’a saldırı

Halit Ayar’ın ardından İsmail Bayar’a saldırı
Eylül ayında öldürülen Halil Ayar’ın ardından bir genç daha sokak ortasında bıçaklandı. Durumu ağır olan İsmail Bayar yoğun bakımda tedavi görüyor.

Fatma YÖRÜR


ARTI GERÇEK - 16 yaşındaki İsmail Bayar İstanbul Fatih Fevzipaşa Caddesi’nde sekiz kişinin saldırısına uğradı. Yoğun bakımdaki Bayar’a 15 ünite kan verildi. İki ameliyat geçiren gencin durumu kritik.

Cumartesi akşamı meydana gelen olayda görgü tanıkları saldırganların önce İsmail Bayar ve yanındaki arkadaşıyla sözlü kavga ettiğini sonra bıçaklı saldırının gerçekleştiğini paylaştı. Bayar’ın arkadaşı bıçaklı saldırıdan kendini kurtarabilirken üç yerinden ağır darbe alan Bayar’ın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor.

Fatih Fevzipaşa Caddesi’nde meydana gelen olay sonrası olay yerine gelen polisler önce iki kişiyi şu saatlerdeyse toplam üç kişiyi gözaltına aldı.

Anne Serap Bayar, polisin konuyla ilgilendiğini söyledi ve mahalle halkını sağduyuya davet etti. Saldırganların yabancı uyruklu olan olması nedeniyle polis teyakkuzda.

Serap Bayar saldırıyı Artı Gerçek’e değerlendirdi "Benim oğlum ve arkadaşı Karagümrük’te evimizin yakınında bir grup yabancı gençle atışmışlar. Atışma sonrası bu saldırı gerçekleşmiş. Arkadaşı kaçabilmiş ancak oğlum ağır yaralı."

Bayar’ın çok sayıda bıçak darbesi aldığını belirten Anne Serap Bayar "Kalbinin üstü, sırtı ve kolundan yaralı. Kalbindeki saldırı kötü yaralamış. İki ameliyat geçirdi. Hala durumu kritik. Solunum cihazına bağlı. Endişeliyiz."

İsmail Bayar’ın tedavisine Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde devam ediliyor. Saldırganlar Fatih Çocuk Büro ve Balat Emniyet Müdürülüğünde tutuluyor.

CHP İstanbul İnsan Hakları komisyonundan Avukat Fırat Çiçek süreci takip ettiklerini belirtti. Komisyon üyesi Ferit Ozan Özdinç CHP Fatih İlçe Başkanı Gökhan Gencel de hastaneyi ziyaret etti. 

OLAYIN ARDINDAN SURİYELİLERİN İŞ YERLERİNE SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİ

Olayın duyulmasının ardından mahallelilerin Suriyelilerin iş yerlerine saldırdığı bilgileri sosyal medyaya yansıdı. Karagümrük'te altı işyerine 15 -20 kişilikbir grup tarafından yapılan saldırda üç esnaf ciddi şekilde etkilendi. Bölgede olaya tanık olan gazeteci Ayşe Örer esnafa yapılan saldırıların mahalleli tarafından bastırıldığını paylaştı.  

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar