Kolin İnşaat’ın halen yapımını sürdürdüğü hızlı tren hattında çatlak oluştu

Kolin İnşaat’ın halen yapımını sürdürdüğü hızlı tren hattında çatlak oluştu
İstanbul Halkalı'dan Edirne'ye giden tren hattının tünelinde oluşan çatlak nedeniyle seferlerin durduğu öğrenildi.

Kolin İnşaat’ın yaptığı Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi inşaatı sırasında İstanbul Halkalı'dan Edirne'ye giden konvansiyonel tren hattının tünelinde çatlak oluştu. Çatlak nedeniyle seferlerin durduğu öğrenildi.

TCDD’NİN DE HABERİ YOK

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi projesinin inşaatı sürerken, İstanbul Halkalı'dan Edirne'ye konvansiyonel trenin kullandığı tünelin tavanında çatlak oluştu. Edirne yönünde Tayakadın yanındaki çatlak nedeniyle Kapıkule- Halkalı arasında çalışmakta olan tüm uluslararası seferlerin durdurulduğu öğrenildi. Yapılan çalışmadan TCDD’nin de haberinin olmadığı bildirildi.

‘3 İLE 5 CM ARASINDA ÇATLAMIŞTIR’

TCDD’nin olaya ilişkin tuttuğu tutanakta şu ifadelerin yer aldığı aktarıldı:

"10 Nisan 2021 tarihinde Edirne- Tayakadın arasında hızlı tren çalışmaları esnasında km 38+111 ile 39+468 arasındaki 339 metre uzunluğundaki 2 No’lu tünel üzerinde yapılan hafriyat alma çalışmalar sırasında tünel boydan boya 150 metrelik kısmı uzunlamasına olarak 3 ile 5 cm arasında çatlamıştır. 14041 tren tutulmuş ve tüneldeki sorun nedeniyle geri Edirne’ye gönderilmiştir ve yol kapatılmış...." (ANKA)

Öne Çıkanlar