'Haseke firarisi IŞİD'liler Türkiye ve Türkiye kontrolündeki bölgelere kaçtı'

'Haseke firarisi IŞİD'liler Türkiye ve Türkiye kontrolündeki bölgelere kaçtı'
Suriye Gözlemevi kaynakları, Haseke baskını sırasında hapishaneden kaçmayı başaran IŞİD'lilerin sayısının yüzlerce olduğunu, bir kısmının Türkiye'ye kaçtığını doğruladı.

+GERÇEK - Suriye Gözlemevi kaynakları, Haseke baskını sırasında hapishaneden kaçmayı başaran IŞİD mahkumlarının sayısının yüzlerce olduğunu, bir kısmının Türkiye'ye, bir kısmının da İslamcı gruplar  tarafından kontrol edilen bölgelere kaçtığını doğrularken, SOHR mahkumlar hakkında yeni bilgiler elde etti.

Suriye Gözlemevi kaynaklarına göre, hapishaneden kaçan IŞİD’lilerin bir kısmı Halep'in doğu ve kuzeydoğu kırsalındaki "Fırat Kalkanı", bazıları Halep kırsalındaki Haseke, Rakka, Deyrizor ve Münbiç'te özerk yönetimin elindeki bölgelerde saklanıyor. Firari mahkummların bazıları askeri güçler tarafından tutuklandı.

Ayrıca Suriye Gözlemevi kaynakları, Al-Sina'a-Ghuwayran hapishanesinde tutulan iki IŞİD emirinin Halep kırsalındaki Ankara destekli grupların kontrolü altındaki Cerablus'a kaçtığını bildirdi. Bu bilgi derin soruları gündeme getiriyor: Bu kişiler Haseke'den El Rakka'ya ve ardından Münbiç'e kaçıp Cerablus'a ulaşmayı nasıl başardılar?

Suriye Gözlemevi kaynakları, güvenlik güçlerinin Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa'daki Hiesha köyünde 3 Şubat'ta bir kaçakçının üç IŞİD firarisini kişi başı 4000 ABD Doları karşılığında Türkiye'ye götürmeyi başardığını da ekledi. 

Suriye Gözlemevi kaynakları, üç IŞİD mahkumunun Halep kırsalındaki Cerablus'a gelen iki emirle temas halinde olduğunu doğruladı.

Güvenlik güçleri ayrıca Sina cezaevinden yeni kaçan eşlerine yetişmek için Türkiye'ye kaçmaya çalışan Sivil İdare'de çalışan iki kadını da tutukladı.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki yaşlılar ve aşiret ileri gelenlerinin arabuluculuğu altında serbest bırakılan iki kadının tutukluluğu 24 saatten az sürdü.

Öne Çıkanlar