Hasta tutuklu yakınları işkenceye karşı 'Adalet Nöbeti'nde

Hasta tutuklu yakınları işkenceye karşı 'Adalet Nöbeti'nde
Diyarbakır Barosu’nda 'Adalet Nöbeti' başlattıklarını duyuran hasta tutuklu yakınları, sonuç alana kadar nöbet eylemlerini her gün sürdüreceklerini söyledi.

Tutuklu yakınları, işkence, kötü muamele gibi yoğun hak ihlallerinin yaşandığı cezaevlerinde hasta tutukluların durumuna dikkati çekmek için Diyarbakır Barosu’nda "Adalet Nöbeti" eylemi başlattı. Eyleme Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan hasta tutuklu Civan Boltan’ın babası Hakkı Botan, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Abdulselam Güler’in kardeşi İnci Güler, İskenderun Cezaevi’nde bulunan Sıddık Güler’in eşi Hasime Güler, Bandırma 2 No’lu Cezaevin’de bulunan Ahmet Kolakan’ın annesi Fevziye Kolakan ve Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Mehmet Emin Özkan’ın kızı Selma Özkan katıldı.  
 
‘DESTEKÇİLERİ OLACAĞIZ’

 
Baroş Başkanı Nahit Eren ve yönetim, oturma eylemini gerçekleştiren ailelerin talebini dinlendi. Tutukluların yaşadıkları sorunları baro olarak yakından takip ettiklerini belirten Baro Başkanı Eren, yaşanan sorunların giderilmesi ve adalet taleplerinin kamuoyunda duyarlık yaratması için çaba içerisinde olacaklarını dile getirdi. Eren, tutuklu yakınlarının bu taleplerinin giderilmesi için baro olarak hukuki destek sağlayacaklarını ifade etti. 
 
İHTİYAÇLARI GİDERİLMİYOR
 
Burada söz alan hasta tutulu yakını Sıddık Güler’in eşi Hasime Güler, eşinin cezaevinde yüksek tansiyondan dolayı iki kere anju olduğunu bundan dolayı da tekerlekli sandalyeye bağlı olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını kaydetti. Barodan hukuki destekte isteyen Güler, eşinin pandemi döneminde iki defa koronavirüse yakalandığını da aktardı. 
 
Hasta tutuklu Ahmet Kolakan’ın annesi Fevziye Kolakan da, oğlunun kalp kapakçıklarında sorun olduğunu ailesi olmadan ameliyat olmak istemediğini buna da izin verilmediğini belirterek, oğlunun tedavisinin ailesinin yanında yapılması için serbest bırakılma çağrısında bulundu. 
 
Hasta tutuklu Mehmet Emin’in kızı Selma Özkan, babasının durumunun tüm kamuoyunun bildiğini fakat yetkililerin harekete geçmediğini dile getirerek "Babamdan artık telefon dahi alamıyoruz. Durumunu bilmiyoruz, Çok geçmeden müdahale edilmeli" dedi.
 
Son olarak söz alan hasta tutuklu yakınlarından Civan Boltan’ın babası Hakkı Boltan ise oğlunun bir gözünün görmediğini, bir elinin olmadığını ve beyninde de şarapnel parçası olduğunu hatırlattı. Boltan, oğlunun bu durumundan kaynaklı kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti. Oğlunun serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Boltan, "Buraya gelme amacımız kamuoyunda ses getirmek içindir. Sonuç alıncaya kadar bu nöbeti sürdüreceğiz" diye konuştu. 
 
‘ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ’
 
Yapılan konuşmaların ardından baro avukatları ailelerle özel olarak görüştü. Basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrasında Baro Başkanı Nahit Eren, ailelerin taleplerini yerine getirmek için derhal bir çalışma başlatacaklarını söyledi. 
 
Eren’in açıklamasından sonra aileler, eylemlerine devam edeceklerini vurgulayarak baro binasından ayrıldı. (MA)
 

Öne Çıkanlar