Hayranı olduğu Merkel'in 10 bin euroya balmumu heykelini yaptırdı

Hayranı olduğu Merkel'in 10 bin euroya balmumu heykelini yaptırdı
Almanya'da yaşayan Yunan Vaiou'nun yaptırdığı heykelin kar amacıyla gösterilmemesi şartıyla kullanılabileceğini açıkladı.

Almanya'da yakın zamanda görevi bırakmaya hazırlanan Şansölye Merkel'e duyduğu hayranlığı göstermek isteyen bir işletme sahibi, başbakanın 10 bin euro'luk dev bir balmumu heykelini yaptırdı.

Bremerhaven kentinde yaşayan Yunan Alexis Vaiou, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dev bir balmumu heykelini yaptırarak restoranında sergilemeye başladı.

Vaiou, heykeli, pandemi sırasında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle mağdur olan restoran sahiplerinin Merkel'in emekli olmasından sonra işletmelerine girmesine izin vermeyeceklerini söylediklerini duyduktan sonra sipariş etmeye karar verdiğini söyledi.

Heykeli Şangay'dan sipariş ettiğini belirten Vaiou, maliyetinin 10 bin euro olduğunu ve gümrükten geçirilirken sorun yaşadığını belirtti.

Başbakanlık Ofisi, heykelin kar amacıyla gösterilmemesi şartıyla kullanılabileceğini açıkladı.

Almanya, 26 Eylül’de genel seçimler için sandığa gidecek. Bu seçimler, 16 yıl sonra bir daha aday olmayan Başbakan Angela Merkel için de emeklilik yolunun başlangıcı. (Sputnik)

Öne Çıkanlar